AcasăCopenhagaOmicron a devenit tulpina dominantă în Danemarca

Omicron a devenit tulpina dominantă în Danemarca

-

Danemarca a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.558 de cazuri noi de COVID-19, un număr fără precedent în pandemie, iar autoritățile anunță că varianta Omicron a coronavirusului a devenit dominantă pe teritoriul țării, relatează Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

„Autoritatea daneză de control al bolilor infecţioase consideră că Omicron este deja varianta dominantă şi este încă în creştere”, a scris ministrul danez al sănătăţii, Magnus Heunicke, pe Twitter.

‘Autoritatea daneză de control al bolilor infecţioase (SSI) consideră că omicron este deja varianta dominantă şi (este) încă în creştere”, a scris Heunicke pe Twitter, citând cea mai importantă autoritate a ţării pentru boli infecţioase, Institutul Statens Serum.

În ţara scandinavă cu 5,8 milioane de locuitori, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.558 de cazuri noi, fără precedent, dar şi o scădere a numărului de pacienţi cu COVID-19 din spitale cu 27, ajungând la 554. Internările şi decesele sunt încă sub cele din decembrie anul trecut. Peste 500 dintre aceste cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore sunt reinfecţii, potrivit autorităţilor sanitare.

Danemarca, una dintre cele mai avansate ţări din lume în ceea ce priveşte secvenţierea, se numără de câteva zile printre ţările care înregistrează cele mai multe cazuri de Omicron.

Citeşte întreaga ştire: Omicron a devenit tulpina dominantă în Danemarca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

ANALIZĂ NEW YORK TIMES:Modelul Nordic, optim pentru salvarea economiei

Criza actuală, generată de pandemia de coronavirus, este diferită faţă de cele precedente, în condiţiile în care, din Asia până în Europa, respectiv până...