AcasăCopenhagaPlanul de ieşire din carantină al Danemarcei: Un exemplu pentru Europa?

Planul de ieşire din carantină al Danemarcei: Un exemplu pentru Europa?

-

Situaţia în Danemarca. Guvernul social-democrat condus de Mette Frederiksen a căzut de acord cu reprezentanţii tuturor partidelor politice asupra unui ieşiri treptate din carantină. În săptămânile ce vin urmează a fi redeschise tot mai multe sectoare.

La sfârşitul lunii mai vor fi fost vaccinaţi toţi danezii peste 50 de ani

După Paşte, frizeriile şi alte servicii similare vor fi redeschise în toată ţara. În şcolile primare copiii sunt deja de ceva vreme în clase, urmează acum ca şi restul elevilor să revină parţial la şcoală, alternativ cu cursurile online.

Vor fi apoi redeschise treptat, la fiecare 14 zile, noi sectoare: terasele restaurantelor şi cafenelelor, întocmai ca şi muzeele şi bibliotecile pot reveni la un program normal din 21 aprillie. Din 6 mai ar urma să fie reluată activitatea şi în interiorul localelor, ca şi în teatre şi cinematografe.

Dacă aruncăm o privire asupra cifrelor din Danemarca, aflăm că, în vreme ce în decembrie şi ianuarie infectările cu coronavirus evoluau îngrijorător (cu peste 3000 de cazuri confirmate zilnic la o populaţie de 6 milioane de locuitori), în ultima vreme se confirmă doar câteva sute de noi infectări. „Am fost în ianuarie şi februarie într-un lockdown strict, pentru că am ştiut foarte din timp că varianta B.1.1.7 va ajunge în Danemarca”, explică Viggo Andreasen, matematician la Universitatea Roskilde în discuţia cu DW. „Ne-am pregătit îndelung pentru al treilea val.” Momentan, incidenţa în Danemarca este de 90 la 100.000 de locuitori, în decurs de o săptămână, deci mult mai scăzută decât cea din Germania. La nivel european, Danemarca înregistrează una din cele mai reduse mortalităţi provocate de COVID-19.

mai mult la   /www.dw.com/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Copiii noştri nu sunt „cobai”, se revoltă mamele din Danemarca după...

Danemarca a relaxat miercuri restricţiile de izolare socială redeschizând şcolile şi grădiniţele, dar teama că acestea ar putea deveni terenul de răspândire al unui...