Am cumparat burta vidata de la Magazinul Românesc din Copenhaga.
Burta spălată bine se pune la fiert într-o oală de 8 l şi se lasă până scade 3 sferturi … iese o zeamă albicioasă … se toacă ceapa, morcovul, ţelina şi se pun la fiert în această zeamă.
Se scoate burta, se taie fâşii subţiri şi se pune din nou la fiert cu zarzavatul. Când e gata se pisează usturoiul, se amestecă gălbenuşurile de ou cu smântâna şi se adaugă 1-2 polonice de zeamă fiartă, un pic răcită.
După ce se stinge focul la ciorbă, se drege cu un polonic de oţet (depinde de cât de tare este acesta) şi se pun smântâna cu ouăle, iar la sfârşit se adaugă leuşteanul.
reteta : apropo.ro
Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.