AcasăCopenhagaSUA au spionat Danemarca în domeniul Apărării şi privind o licitaţie adjudecată...

SUA au spionat Danemarca în domeniul Apărării şi privind o licitaţie adjudecată de F-35, dezvăluie postul danez de televiziune DR

Statele Unite sunt acuzate, la şapte ani de la începutul scandalului Snowden, de sionaj în Danemarca, în sectorul Apărării şi vizând o licitaţie de avioane de luptă, atribuită avionului american F-35, relatează AFP.

-

Ministerul danez de Externe, contactat de AFP, nu a dorit să comenteze luni, la câteva ore după aceste dezvăluiri ale postului public danez de televiziune DR.

Statele Unite au continuat să-şi spioneze aliaţii în perioada 2012-2015 – atât în timpul scandalului Snowden, care a izbucnit în 2013, cât şi după aceea, dezvăluie postul danez.

Aceste acuzaţii au la bază rapoarte interne ale serviciilor daneze de spionaj, întocmite de către un avertizor de integritate care vrea să-şi mobilizeze superiorii ierarhici, potrivit DR.

Potrivit anchetei sale, NSA a ”folosit o colaborare top-secret danezo-americană în domeniul supravegherii , pentru a spiona în mod intenţionat ministerele şi întreprinderi private din Danemarca”.

mai mult la /www.news.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Fostul șef NATO, danezul Anders Fogh Rasmussen: Alianța nu trebuie să...

Atunci când l-am întâlnit pentru prima oară pe președintele rus Vladimir Putin, în calitate de secretar general al NATO, a deschis discuția spunându-mi că...

Copenhaga, Nørrebro