AcasăDanemarcaUn hobby care în Danemarca a înflorit odată cu pandemia. Cum procedează...

Un hobby care în Danemarca a înflorit odată cu pandemia. Cum procedează vânătorii de comori atunci când găsesc obiecte prețioase

-

Când mulți oameni își petrec timpul liber cercetând un câmp, știi că acolo trebuie să fie îngropat ceva special. Cu toții sunt arheologi amatori de la „Midtdetekt”, un club danez cu 350 de membri. Astăzi, ei caută comori ale trecutului.

„Mulți danezi sunt pasionați de istorie, iar aceasta este atât o aventură, cât și o lecție de istorie. Este o modalitate prin care generațiile tinere învață câte ceva despre trecutul țării noastre”, spune Michael Hedelund, arheolog amator.

Danezii, încântați să-și descopere istoria

Michael Hedelund spune că acest hobby a înflorit odată cu pandemia și permite oamenilor să iasă în aer liber. Desigur, ei le cer voie fermierilor să caute pe terenurile lor și sapă în locurile în care detectorul de metale scoate un sunet specific. Patrick are 17 ani și spune că fiecare astfel de moment este o încântare.

„Cea mai interesantă experiență este să ții în mână un obiect pe care l-ar fi putut purta cineva acum 3.000 de ani. Este atât de fascinant să te gândești la cei care au folosit ultima oară obiectul respectiv…” – spune Patrick Ketley.

www.digi24.ro


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura