Un număr impresionant de candidați de origine română vor participa la alegerile locale și regionale din Danemarca. Semn clar din partea românilor “Viitorul nostru este aici.”

rolastweekdk.substack.com :

Pe 16 noiembrie 2021, avem alegeri locale și regionale în Danemarca. Cei care nu au timp să meargă la vot în ziua respectivă sau care știu deja pe cine vor să susțină, pot să voteze mai devreme, începând cu 5 octombrie 2021. Românii ce dețin un card galben de sănătate pot să voteze în Danemarca, indiferent de cât timp au fost aici.
Cum?
Te informezi unde poți să votezi de pe site-ul comunei de care aparții. Cel mai rapid mod de a găsi informația este să scrii pe Google, “numele comunei brevstemmer”. Cu certitudine, în fiecare comună se votează în timpul programului la “Borgerservice”. În majoritatea comunelor se mai votează și la bibliotecă tot în timpul programului (ce include și sâmbăta).
Trebuie să prezinți cardul galben de sănătate și un document cu poza ta (pașaport sau permis de conducere). Te duci la personalul de la Borgerservice sau bibliotecă și le spui că dorești să votezi. Tu știi că ai drept de vot, ei nu pot refuza acest lucru.
Primești două plicuri. Unul albastru și unul galben. În fiecare plic găsești câte o foaie cu trei chenare. Pe al treilea rând se scrie cu pixul numele candidatului pe care îl susții și sus în colț se pune litera listei de care aparține.
Plicul albastru reprezintă votul tău pentru Consiliul Local. Plicul galben reprezintă votul tău pentru Consiliul Regional.
După ce ai completat foaia, o pui înapoi în plic. Înapoiezi plicurile și semnezi pentru a confirma că ai votat. Întreg procesul durează mai puțin de 5 minute.
Pe cine?
Listele de candidați au fost deja publicate pe site-ul comunei de care aparții. Aceleași liste le mai poți vedea și în secția de vot de la borgerservice sau bibliotecă.
Dacă vrei să votezi un candidat român, am aici lista celor de care am auzit că și-au depus candidatura. Sunt de la patru partide diferite.
Plicul galben🟨 (Consiliul Regional)*
*Ca idee, dacă vreți să vedeți de ce regiune aparțineți, vă puteți uita pe cardul galben și vedeți de cine este emis.
Nordjylland – Narcis George Matache (A)
Midtjylland – Ioan Rusu (A)
Plicul albastru🟦 (Consiliul Local)
Vesthimmerland –Andreea Bianca Pascalau Buza (A)
Morsø – Florina Elena Temes (A)
Randers – Rafael Andrasescu (A)
Horsens – Raluca Balogh (A)
Hedensted – Mihai Bogdan Barbus (A)
Samsø – Iulian Paiu (C)
Esbjerg – Daniel Teodor Avram (A)
Aabenraa – Ovidiu George Nechitoi (A)
Sønderborg – Marius Smoc (I)
Fredericia – Ecaterina Pedersen (Å)
Kerteminde – Iulian Macinca (A)
Slagelse – Raul Puf (A)
Ringsted – Valentin Costel Andersen (A)
Frederiksberg – Roxana Simion (A)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.