AcasăCopenhagaUn studiu făcut în Danemarca recomandă o schemă de vaccinare anti-COVID-19 combinată

Un studiu făcut în Danemarca recomandă o schemă de vaccinare anti-COVID-19 combinată

-

Concluzia aparține Institutului de Stat al Serurilor (SSI) din Danemarca, care a făcut un studiu în acest sens, informează Reuters.

Tot mai multe ţări analizează posibilitatea de a folosi vaccinuri anti-COVID-19 diferite în momentul administrării celei de-a doua doze, o măsură deosebit de necesară în Danemarca după ce autorităţile sanitare din această ţară au stopat inoculările cu vaccinul AstraZeneca în aprilie din cauza riscului de apariţie a unor efecte secundare rare, dar grave.

Peste 144.000 de danezi, cei mai mulţi angajaţi din domeniul medical şi vârstnici, au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca, dar au fost apoi inoculaţi în momentul administrării rapelului cu doze de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna.

„Studiul arată că la 14 zile după finalizarea schemei de vaccinare combinate, riscul de infectare cu SARS-CoV-2 este redus cu 88% în comparaţie cu persoanele nevaccinate”, au transmis reprezentanţii SSI.

mai mult la /romanialibera.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Bijuteriile reginei Margrethe, expuse la Copenhaga

http://media.tvrinfo.ro/video_local/202201/bijuterii-danemarca-export-site-18774000_18774000.mp4 Danezii sărbătoresc anul acesta o jumătate de secol de la urcarea la tron a reginei Margrethe, iar prin această expoziție, viața suveranei e povestită...