Pentru noi „Vinul lu’ tataia”, chiar dacă alţii îi mai spun „streşinică”, „ananas” sau „căpşunică”. Când torni vinul în pahar, pare c-ai zdrobit strugurele pe masă, atât de puternică e aroma. Iar licoarea are puţini tanini, e zglobie şi de o aciditate aproape frizzante. Să faci cu mâna ta vinul pe care-l vei bea este o dovadă de curaj, o experienţă şi o provocare, spune tata. Dar odată dobândită tehnica, devine o plăcere. Vinul nostru atinge maximum de calitate în zilele sărbătorilor de iarnă, la câteva luni după ce au fost culeşi strugurii. E de la sine înţeles că avem sărbători cu adevărat fericite!…Vinul de (a)casă – Good Food Romania
Vița de vie Isabella din care se produce anticul vin aromat și alintat cu numele de ”căpșunică” (fragolino, la liber, în lume). Isabella este “mama” căpsunicii roz, soiul de viță-de-vie din care aceasta provine. Și, care trebuie musai eliminat de pe suprafețele viticole mari până în 2015.
La originea interzicerii acestui soi de vin stă trecutul său tumultuos. La începutul anilor 1800, acest tip de viță de vie a fost adus din America de Nord pe Vechiul Continent unde, cronicile vremii spun că a infestat o mare parte din culturile existente cu phylloxera, musculițe microscopice. Pentru a se salva podgoriile a fost nevoie ca, ulterior, din America, să se aducă rădăcini rezistente la acești dăunători….Căpșunica, vinul interzis în UE și sorbit cu nesaț în SUA. În …
Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.