O amplă investigație realizată de publicația britanică The Guardian
O situație gravă: carnea de porc vândută de marile lanțuri de magazine din Marea Britanie este contaminată cu o tulpină a virusului MRSA, o bacterie rezistentă la antibiotice.
MRSA este Stafilococul auriu rezistent la meticilină, un germen de spital cu rezistență sporită la medicamente și care, în timp, devine netratabil. În circumstanțe neclare încă, virusul a ajuns la porci.
Conform The Guardian, cel mai mare producător de porci din lume, Danemarca, are infectate două treimi din numărul total de porci.
Un român, victima MRSA
Jurnaliștii britanici au discutat cu un grup de români care lucrează la o fermă de porci din Danemarca. Aceștia au declarat că nu știau nimic despre virusul MRSA până să ajungă să lucreze la ferma respectivă. După care, unul dintre ei a contactat microbul.
”Am fost timp de trei luni la fermă și mi-au apărut niște pete pe pielea capului și pe piept. Inițial, am crezut că mi-au apărut din cauza prafului și a condițiilor de muncă. După opt luni însă, am fost în
vacanță în România și am mers la un control. Medicii mi-au luat câteva mostre de piele și au descoperit că am MRSA”, a povestit românul.
Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.