Adica, mai pe întelesul tuturor : ÎN DANEMARCA PARTIDUL NATIONALIST DANEZ CARE A DUS O CAMPANIE FURBUNDA ÎMPOTRIVA ROMÂNILOR – A C Î S T I G A T ALEGERILE

0
818

Partidul Danez al Poporului (DPP) a devenit, astfel, pentru prima dată, cel mai mare partid de dreapta, obţinând 21,1% din voturile exprimate şi aducând blocului de dreapta 90 de mandate în Parlament.

DANSK FOLKEPARTI ÅRSMØDE
DANSK FOLKEPARTI ÅRSMØDE

Blocul de stânga a obţinut 85 de mandate, iar Helle Thorning-Schmidt a demisionat de la conducerea Partidului Social Democrat (SDP), după ce şi-a recunoscut înfrângerea, în urma unei lupte strânse.

„Acum îi revine lui Lars Lokke Rasmussen (sarcina) să încerce să formeze un guvern”, a declarat ea, referindu-se la liderul Venstre, principalul partid de dreapta.

Fostul premier Rasmussen urmează să devină premier, în contextul în care DPP, care a susţinut guvernele de dreapta din perioada 2001-2011, nu a anunţat încă dacă va intra într-un guvern de dreapta.

Formaţiunea ar putea alege să nu intre în Guvern şi să susţină blocul de dreapta în Parlament.

„Nu ne este teamă să intrăm în Guvern, dacă această poziţie ne oferă cea mai mare influenţă politică”, a declarat liderul DPP Kristian Thulesen Dahl pentru agenţia de ştiri Ritzau.

http://www.mediafax.ro/externe/opozitia-de-dreapta-a-obtinut-victoria-in-alegerile-din-danemarca-14472760

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here