AcasăPrima pagina16 romani intr-o singura zi s-au prezentat la ferma la cules de...

16 romani intr-o singura zi s-au prezentat la ferma la cules de capsuni. Danezii nu accepta 100 kr pe ora

16 rumænere på én dag

Iver Krogh gider ikke bruge tid på danskerne, da man ikke kan regne med deres arbejdskraft. På den anden side er det heller ikke svært at finde udlændinge, der gerne vil plukke de røde bær, når den tid kommer.

– Alene i forgårs kom der 16 rumænere og søgte job, siger Iver Krogh til DR Syd.

Iver Krogh beskæftiger 40 plukkere i sæsonen. Nogle af dem kunne godt være danske, mener Marita Geinitz, formand for 3F på Als.

Giv dem en chance

Marita Geinitz synes, det er et problem, at jordbæravlerne ikke fortæller 3F, at der mangler plukkere, for så kunne 3F også henvise nogle danskere til jobbene. Der er nemlig mange dagpengemodtagere, der søger alt hvad de kan.

– Jeg synes, de her jordbæravlere skal give danskerne en chance, siger Marita Geinitz til DR Syd.

http://www.maskinbladet.dk/artikel/jordbaer-plukning-smager-ikke-danskerne

RELATED ARTICLES

8 COMENTARII

 1. Normal ca nu se dau in vant dupa munca de pe camp pt ca asa cum este si ultimul caz mediatizat de 3F si DR2,sunt romani care muncesc pt foarte putini bani,fie ca nu cunosc legea in DK ,fie ca le convine sa munceasca pe 7000 de coroane pe luna,iar asta ne strica imaginea i tarile EU si mai mult .

 2. til aleksa: dupa parerea ta asta crezi ca ne strica imaginea in lume: ca vrem sa muncim si pe nimic!? Hm…..
  Asta arata cat de disperati sunt acei oameni.

 3. baba..nu se poate nega ca si acesta este unul din motivele(sunt enorm de multe) prin care danezii ajung sa ne desconsidere si sa isi bata joc de romani,pentru ca si reportajul de mai sus iti arata asta,si sunt multi romani care vin aici prin „intermediari”,platesc o suma de „euro” pt ca li se face rost de lucru si raman la mana fermeriilor sau cei care ne desconsidera(cum este si cazul familiei care a lucrat in tivoli pt Iversen Rene),iar in legatura cu „disperarea”,asta este gresesala romanului ca nu isi cere sau nu-si cunoaste drepturile lui ca cetatean EU.Te intreb pe tine cati din romani care vin prin „intermediari” stiu ca au dreptul sa se inscrie intr-un fagforening ,tocmai pt a evita problemele la locul de munca ,si cati din romanii aceia o fac ,adica se inscriu (pt ca multi se uita la bani sau sunt amenintati de angajator ca daca se inscriu isi pierd lucrul)?

 4. Nu toti oamenii sunt asa de destepti si informati ca tine.
  Ai fost vreodata in disperare ca nu ai ce manca sau macar iti poti inchipui cum este?
  Te uiti de sus la compatriotii tai doar pt. ca tu din fericire ai o situatie mai roza decat ei?
  SI danezii nu sunt intoteauna asa de drepti pe cat se dau ; te citez:”sunt amenintati de angajator ca daca se inscriu isi pierd lucrul”.
  Daca chiar vrei o schimabare sau crezi ca esti mai deasupra lor atunci cred ca ar trebui sa faci ceva ca sa ajuti si nu sa critici sau sa criticati. Toata lumea poate sa arunce cu vorbe goale si sa arate cat de mult cunosc ei din cultura daneza, important este sa faci ceva concret. Sa ajuti, daca poti, si sa nu iti pui mainile in cap si sa spui : vai noi romanii avem cele mai multe bube in cap.

 5. ca de obicei s egaseste cate unul destept sa comenteze aiurea eu am vb despre realitatea care exista si cazuri care le stiu personal iar tu nu ai dreptul sa judeci pe nimeni pt ca nu sti situatia mea, sau daca ajut sau nu pe cineva,iar acei care tu ai numesti compatrioti te/ar infunda cu foarte multa placere aici in Dk,eu vb. despre cazuri reale care le stiu, deci HAI PA si cauta sa te legi de alti,pt ca nu sunt dispusa sa fac o dezbatere mai amanuntita cu tine si nici nu se merita sa explici unui idiot care nu stie ce inseamna EGALITATE intre semeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
eu pe