AcasăPrima pagina40 de ani de când Regina Margareta a II -a conduce Danemarca

40 de ani de când Regina Margareta a II -a conduce Danemarca

Pe 14 ianuarie 1972, după moartea Regelui Frederik al IX-lea, Regina Margareta a II-a i-a succedat acestuia la tron, devenind primul suveran danez de sex feminin din istorie.

Prințesa Margareta s-a născut pe 16 aprilie 1940, la Palatul Amalienborg, din Copenhaga, fiind fiica prințului moștenitor Frederik al IX-lea și a prințesei Ingrid. Nașii prințesei au fost regele Christian al X-lea al Danemarcei, Prințul Knud al Danemarcei, Prințul Axel al Danemarcei,  regele Gustaf al V-lea al Suediei și alți câțiva reprezentanți ai unor înalte case regale europene.

A studiat Dreptul și Filozofia la Universitatea din Copenhaga, dar și Științele Politice și Economia la diverse universități din străinătate.

La 10 iunei 1967, prințesa Margareta a Danemarcei s-a căsătorit cu un diplomat francez, Henri de Laborde de Monpezat, care a primit titlul de „Alteța Sa Regală Prințul Henrik de Danemarca”. Din căsătorie au rezultat doi copii: Frederik André Henrik Christian, prințul moștenitor al Danemarcei care s-a născut la 26 mai 1968 și Joachim Holger Waldemar Christian, prinț al Danemarcei născut la 7 iunie 1969.

 

40 de ani de când Regina Margareta a II -a conduce Danemarca


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Ei, nu prea este ea „primul suveran danez de sex feminin”, o spune si numele Margareta a II-a, prima regina a fost Margareta I care a domnit undeva prin secolul XIV, timp de 37 de ani (un soi de Stefan cel Mare al nostru) si care a fost la un moment dat regina peste Danemarca, Norvegia si Suedia.

    In orice caz actuala regina este o femeie desteapta, eleganta si extrem de placuta. O adevarata regina si ma bucura de fiecare data cand am ocazia sa o vad in direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura