AcasăPrima pagina40 de ani de când Regina Margareta a II -a conduce Danemarca

40 de ani de când Regina Margareta a II -a conduce Danemarca

Pe 14 ianuarie 1972, după moartea Regelui Frederik al IX-lea, Regina Margareta a II-a i-a succedat acestuia la tron, devenind primul suveran danez de sex feminin din istorie.

Prințesa Margareta s-a născut pe 16 aprilie 1940, la Palatul Amalienborg, din Copenhaga, fiind fiica prințului moștenitor Frederik al IX-lea și a prințesei Ingrid. Nașii prințesei au fost regele Christian al X-lea al Danemarcei, Prințul Knud al Danemarcei, Prințul Axel al Danemarcei,  regele Gustaf al V-lea al Suediei și alți câțiva reprezentanți ai unor înalte case regale europene.

A studiat Dreptul și Filozofia la Universitatea din Copenhaga, dar și Științele Politice și Economia la diverse universități din străinătate.

La 10 iunei 1967, prințesa Margareta a Danemarcei s-a căsătorit cu un diplomat francez, Henri de Laborde de Monpezat, care a primit titlul de „Alteța Sa Regală Prințul Henrik de Danemarca”. Din căsătorie au rezultat doi copii: Frederik André Henrik Christian, prințul moștenitor al Danemarcei care s-a născut la 26 mai 1968 și Joachim Holger Waldemar Christian, prinț al Danemarcei născut la 7 iunie 1969.

 

40 de ani de când Regina Margareta a II -a conduce Danemarca

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Ei, nu prea este ea „primul suveran danez de sex feminin”, o spune si numele Margareta a II-a, prima regina a fost Margareta I care a domnit undeva prin secolul XIV, timp de 37 de ani (un soi de Stefan cel Mare al nostru) si care a fost la un moment dat regina peste Danemarca, Norvegia si Suedia.

    In orice caz actuala regina este o femeie desteapta, eleganta si extrem de placuta. O adevarata regina si ma bucura de fiecare data cand am ocazia sa o vad in direct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca