AcasăPrima paginaAl 113-lea transport cu ajutoare din Danemarca a sosit la Techirghiol

Al 113-lea transport cu ajutoare din Danemarca a sosit la Techirghiol

Fundatia Nordisk Ambulancetjeneste „Hjælp til projekt Rumænien” colaboreaza, de mai bine de doisprezece ani, cu institutii si organizatii romanesti

De mai bine de doisprezece ani, fundatia daneza Nordisk Ambulancetjeneste „Hjælp til projekt Rumænien” este de un real ajutor pentru locuitorii din diferite zone ale judetului Constanta, dar si din restul tarii. Directorul fundatiei, Leif Kristensen, a facut o adevarata pasiune pentru tara noastra, inca de la inceputul anilor ’90, si, cu ocazia numeroaselor sale vizite, si-a facut multi prieteni, care i-au vorbit de nevoile oamenilor simpli, despre cele ale institutiilor de ocrotire a copiilor, a bolnavilor incurabili. A fost suficient pentru ca Leif Kristensen sa inceapa o adevarata campanie de strangere de fonduri si diferite donatii in Danemarca, ai caror beneficiari sunt romanii.

Ultimul transport a sosit vineri din Danemarca, la Techirghiol, fiind a 113-a masina de mare tonaj trimisa de Fundatia Nordisk Ambulancetjeneste „Hjælp til projekt Rumænien”. De data aceasta, autoritatile orasului trebuie sa distribuie 14 tone de ajutoare, care sunt destinate sarmanilor, persoanelor cu diferite handicapuri, scolilor, gradinitelor, clinicilor medicale. Ajutoarele sunt diverse, de la imbracaminte, mobilier, aparatura medicala, toate noi, asa cum de altfel au fost toate celelalte bunuri trimise in Romania pe parcursul celor doisprezece ani de colaborare. „Le multumim reprezentantilor Primariei Techirghiol, care se ocupa de distribuirea acestor ajutoare, pentru ca scopul nostru este ca ele sa ajunga la toti cei care au reala nevoie de ajutor”, ne-a transmis Leif Kristensen.

Transporturile cu donatii din partea fundatiei daneze au inceput sa soseasca in Constanta in anul 2000. De atunci, organizatia a trimis donatii catre Spitalul C.F. Constanta, catre Spitalul de Traumatologie din Eforie Sud, catre Spitalul Judetean, catre sanatoriile din Techirghiol. Ajutoare au ajuns, insa, si la sinistratii din Tuzla, ale caror case au fost distruse de inundatiile din 2006.

 

Al 113-lea transport cu ajutoare din Danemarca a sosit la

RELATED ARTICLES

5 COMENTARII

  1. Au ajuns ajutoarele la sinistrati asa cum au ajuns si la mine.E Romania in razboi cumva si eu nu stiu? Suntem loviti de vreo calamitate naturala,de avem nevoie de ajutoare daneze? Cand toata Romania urla ca nu avem nevoie de FMI,de imprumuturi,cand chiar Basescu,Isarescu, au iesit la rampa si au spus ca nu avem nevoie,ni s-au bagat pe gat.Era obligatoriu sa fim datori.Danezii au o mare problema psihologica ,o problema existentiala, de personalitate au nevoie sa fie recunoscuti,sa li se spuna ca sunt si ei pe undeva pe harta si pentru asta sunt in stare sa plateasca articole pozitive despre insula lor,sa trimita mari ajutoare de care se vor folsii smecherii din Romania si bineinteles ca le vor da fraierilor ce doresc,adica reclama.Danezii ne ajuta!!! Multumim din inima.Dar de ce nu ni se spune si ce facilitati economice primesc?Ce terenuri,standuri,scutiri de taxe,contracte paguboase pentru Romania??? Daca vrei sa exporti din Dk spre Romania e moca totul.Daca vrei sa importi te lasi pagubas caci te rup cu taxele.
    Au trimis chiloti noi,nu cum faceau acum 20 ani cand in loc sa-i arunce la gunoi,aruncau in pachete pentru Ro?Bravo!.Pe timpul lui Ceausescu eram laudati pentru sistemul nostru iar Ceausescu primea „Ordinul Elefantului” de la regina danemarcei,ce mai mare disctinctie daneza.Ea nu era singura care il pupa in dos,mai era si regina angliei care tot asa facea.Romania nu are nevoie de ajutoare ci de conducatori devotati romaniei.Avem resurse cat 100 de danemarci la un loc. Deocamdata Danemarca are o datorie publica de peste 300%din PIB. Adica peste 600 de miliarde de dolari la o populatie de 5 milioane .O tara fara resurse care si apa o importa din Suedia.Dar au tupeu cat China si nesimtire mai ceva cat toti tiganii.Zilnic suntem in toate ziarele ,denigrati pentru gainarii,dar ei ne iubesc .Fi-mi-ar scarba!
    Nu am nimic cu danezul de rand,este si el o victima,spalat pe creier si mintit de o elita care nu se vede si nu se simte dar care suge vlaga din ei .Ei nu sunt la vedere,traiesc la caldura,sub palmnieri.De aici isi iau doar tributul de smecheri.

  2. Asa… asa… Noi si tiganii. Aceeasi atitudine. Cineva ne ajuta si noi, nu numai ca nu suntem recunoscatori, nu numai ca nu spunem multumesc, dar il mai si criticam. Tipic tiganesc.
    Unde e omenia romanului de alta data?
    Aaa, stiu cu romanii, care nu mai exista, acum s-au tiganizat, ca e mai JMEKERIE…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
lili pe