AcasăCopenhagaAmbasada Danemarcei în România · Danemarca este lidera în ceea ce privește...

Ambasada Danemarcei în România · Danemarca este lidera în ceea ce privește digitalizarea sectorului public

-

Fiecare cetățean danez are o cheie digitală securizata numită „NemID” sau în limba engleză „Easy-ID”. NemID este o cheie digitală, unica pentru toată Danemarca. Poate fi folosita pentru a accesa platforme din sectorul public dar și privat.

Cu o singură cheie digitală puteți accesa în siguranță mai mult de o sută de servicii publice diferite și, în plus, diverse servicii private. Acest lucru face ca cetățenii să poată face orice online, cu ușurință, de la înscrierea copiilor la grădiniță până la plata facturilor prin intermediul serviciilor bancare private.

Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care Danemarca a fost desemnată cea mai digitalizată țară din lume de către Comisia Europeană, care a lansat „International Digital Economy and Society Index 2020”.

Mai mult, „Studiul e-guvernare 2018” al ONU a plasat Danemarca în fruntea listei digitale. Din cele 193 de țări membre analizate, nicio țară nu are rezultate mai bune decât Danemarca atunci când vine vorba de digitalizarea publică.

Embassy of Denmark in Romania

Denmark leads the way when it comes to the digitisation of the public sector. Every Danish citizen has a secure digital key called ‘NemID’ or in English, ‘Easy-ID’. NemID is one key for all of digital Denmark. It can be used to access platforms across the public and private sector.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Cele mai sigure orașe în pandemie. Cum au reușit Copenhaga sau...

Clasamentul orașelor sigure este condus de Copenhaga. Este de altfel și singura capitală europeană care se află în top 5. Urmează Toronto, Singapore, Sydney...