AcasăPrima paginaAmbasada din Copenhaga a organizat un concert de pian cu circuit închis....

Ambasada din Copenhaga a organizat un concert de pian cu circuit închis. Baietii si fetele cu protestul Rosia Montana n-au fost invitati. Nu s-au dat sarmale. S-a bagat în schimb vin românesc ad libitum ca merge cu Enescu

La 8 octombrie 2013, Ambasada României în Danemarca, în colaborare cu Institutul Cultural Italian (ICI), a organizat recitalul de pian susținut de pianistul Bogdan Nicola și tenorul Alexandru Robu, studenți români la Academeia de Muzică din Copenhaga, laureați cu distincţii prestigioase naționale și internaționale.

La eveniment au participat circa 60 de persoane, ambasadori acreditați în statul gazdă și alți reprezentanți ai corpului diplomatic din Copenhaga, precum și exponenți ai mediului academic din Danemarca și Italia, membri ai comunităţii românești din Copenhaga.

În partea de deschidere a concertului de pian, șeful Misiunii a evidențiat faptul că la baza conceptului organizării împreună cu ICI a acestui eveniment a stat ideea generoasă legată de confirmarea afinităților istorice și culturale existente între cele două state, România și Italia. ”Conservarea și conștientizarea afinităților culturale româno-italiene reprezintă elemente care au consolidat relațiile excelente existente între cele două țări”. A multumit ICI pentru disponibilitate și implicare și a anunțat organizarea de evenimente similare în viitorul apropiat.

Artiștii români au încântat publicul danez, italian și român, prezent la eveniment, interpretând fragmente din opere semnate de compozitorul italian Francesco Paolo Tosti – „Ideale”, „La Serenata”, „A vucchella”, „Luna d’estate!”, dar și opere din repertoriul românesc și internațional, cum ar fi:L.van Beethoven – Sonata no. 26, op. 81a – “Les Adieux”, G. Enescu – Pavane from Suite op. 10, no. 2, Fr. Chopin – Etude op. 25, no. 11.

sursa :  http://copenhaga.mae.ro/local-news/1064

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. iar s-a dus Ardeleanu cu soferu’ pe la magazinul de vinuri romänesti. Iar cara lazile, încarca. descarca.. toarna in pahare, toarna pe gat… greu , greu

    Si ambasadorul Ardeleanu îsi ia vinul de la Rumænske Viner din Copenhaga http://danemarca.dk

     

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca