AcasăPrima paginaAni de zile de sclavie pentru un cuplu de romani. Patronul le...

Ani de zile de sclavie pentru un cuplu de romani. Patronul le golea conturile bancare. Romanii primeau doar 3000 dkr cash

Direktør: Bagmænd har tømt ansattes bankkonti

Den Beskidte Rengøring:   Store pengebeløb er hævet på bankkonti tilhørende to rumænske tvangsarbejdere. De to rengøringsfolk vidste dog ikke, at deres løn gik ind på en dansk konto og havde ikke selv adgang til pengene.

3.000 kroner i kontanter. På den måde fik to rumænere gennem flere år betaling for rengøringsarbejde i typisk 12 timer dagligt hos blandt andet offentlige institutioner i Nordsjælland. Østarbejderne fortæller, at månedslønnen blev udleveret af deres chef, som har været underleverandør til Danmarks næststørste rengøringsselskab, Forenede Service.

I maj 2009 blev de to rumænere hentet til Danmark, hvor deres chef ventede på dem. Chefen styrede rengøringsfolkenes hverdag, indtil midt i oktober i år, hvor de slap fri med hjælp fra politiet.

Direktøren for Forenede Service, Steen Gede, mener, at rumænerne er blevet ”groft udnyttet” af deres tidligere chef. Og oplyser, at Forenede Service har arbejdet sammen med blandt andet politiet for at stoppe udnyttelsen af de to rengøringsarbejdere.

– De er blevet frastjålet deres identitet. Og bagmænd har tømt deres bankkonti for deres løn, som vi retmæssigt betaler, siger Steen Gede.

Rumænere: Chefen havde vores hævekort

Direktøren oplyser, at bagmændene ikke er ansat af Forenede Service. Den ene har dog tidligere været ansat i halvandet år, men fratrådte 31. december 2011, oplyser Steen Gede.

15. august 2011 blev de to rumænere ansat direkte af Forenede Service, viser deres kontrakter. Og siden november sidste år har den rumænske mand i gennemsnit fået 11.700 kroner i løn om måneden og kvinden 13.600 kroner. Det viser udskrifter af deres to bankkonti hos Nordea.
mai mult la :

RELATED ARTICLES

5 COMENTARII

  1. „De ønsker at være anonyme af frygt for hævn fra deres nu tidligere chef eller dennes netværk i den lyssky del af den danske rengøringsbranche „

    Doresc sa ramana anonimi de teama represaliitor din partea fostului sef si a retelei sale.
    Pai nu inteleg.Cine e ala? Capone? A platit politita,sa taca? Nu trebuia sa fie toti arestati? Doar romanii sunt arestati fara probe in timp ce danezii beneficiaza de prezumtia de nevinovatie?Deci acum va fi un proces lung,ani de zile si vor scapa toti curati in timp ce romanii se vor ascunde si vor fi sclavi pe la alta firma?.Si daca acest „Capone” danez cu gasca lui de troli,nu dau de romani sa-i mierleasca vor trebuii sa le plateasca restul de salarii si eventual despagubiri.Am senzatia ca este vorba de un film prost…

  2. Problema se pune cum de nu au resuit sa fuga din sclavie atata timp.Ca asa inteleg din articol ca ar fi fost tinuti cu forta,nu? „de slap fri med hjælp fra politiet”. Deci au fost eliberati de politie se spune.Totusi au iesit din casa si s-au plimbat intre institutii si ziua si noaptea,ar fi avut o sansa sa fuga sa strige ajutor,sa arunce cu bolovani dupa o masina de politie pentru a atrage atentia,puteau chiar sa dea foc la ceva tot intentionat si tot pentru a atrage atentia.Hai pe bune ca metode exista daca nu esti retardat mintal.Corect? Deci ceva pute rau in istoria asta si ca de obicei informatiile date de danezi sunt ambigue si secretizate de parca ar fi vorba de razboiul stelelor.Fac pariu ca si un eventual proces se va tine cu usile inchise cu toate ca daca e adevarata poveste,ma indoiesc ca acesti „sclavi „vor depune vreo marturie in fara judecatorului.O sa vina seful „Capone” le propune 10000euro si isi retrag plangerea ,pleaca acasa si „Capone” cu trolii lui aduc alti fraierii.Oricum are bani de n-are ce face cu ei.Ar fi putut sa plateasca corect muncitorii si tot ai ramaneau tone de bani.Cand faci curat 12 ore la diferite institutii,banci,birouri,firme,la fiecare dintre ele exista o normare.De ex Danske Bank 4 ore,biroul de avocatura,3 ore,Firma Jensen 3,5 ore,etc. Tu cu echipa rezolvi cele 4 ore in max 35 min dupa care pleci mai departe.In realitate,3 oameni care sunt platiti 36 de ore zilnic au produs peste 250ore in 12 ore .Nu e o gluma.Firmele nu stiu una de alta si nici nu ai intereseaza decat sa fie curat cand vin la birou.Daca nuimeni nu se plange totul e ok,banii sunt virati in cont.Seful „Capone” face milioane anual.Scoate din taxe salarii,transport,benzina,reparatii,instrumente de curatenie,etc si plateste 3 lei la skat care stie ca de fapt el a fost corect pentru ca banii salariatilor au intrat in conturi si ei au platit skatul scalvului .Ei nu au cumt fenta ca nu au firma.Eventual se mai trezesc ca nu au platit destul,ai mai fura si skatul ceea ce este ceva normal in Dk.Cine si cum sa demonstreze ca el nu a platit salariile? O sa mai auzim de cazul asta dar va spun ca danezul nu pateste nimic.In Dk,ca si strain intotdeauna vei pierde in fata danezilor si dupa 30 de ani de locuit in Dk si cu cetatenie daneza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
eu pe