Aoleo, ce-o sa mai fure penalii lu’ Ponta ? Danemarca cere ca tarilor care incalca principiile democratice sa li se taie fondurile (adica bistarii, lovelele, paraii…)

1
821

Danish Minister for Foreign Affairs (Danish: Udenrigsminister) Villy Søvndal (Socialist People’s Party)

Ministrii de externe din Germania, Finlanda, Danemarca si Olanda au trimis o scrisoare comuna presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, prin care solicita crearea unui mecanism pentru salvgardarea valorilor fundamentale ale blocului daca o tara incalca principiile democratice, transmite Agerpres. Scrisoarea celor patru state solicita Comisiei sa ia masuri pentru a putea „reactiona prompt si eficient pentru a asigura respectarea” principiilor fundamentale ale UE, precum democratia, drepturile omului si statul de drept in tarile membre. Scrisoarea ar propune si o optiune de a taia fondurile UE in cazul statelor care incalca aceste principii. Reamintim ca unul dintre motivele invocate de Finlanda si Germania (state semnatare al scrisorii) pentru a refuza intrarea Romaniei in Schengen este legat de respectarea statului de drept. Si raportul pe Justitie din ianuarie 2013 indica probleme cu statul de drept in Romania.

Patru tari din UE cer Comisiei Europene sa creeze un mecanism pentru protejarea principiilor fundamentale ale UE in tarile care incalca statul de drept. Printre masuri – taierea fondurilor europene

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here