AcasăDanemarcaArtistul Ai Weiwei își retrage lucrările din Danemarca în urma legii votate...

Artistul Ai Weiwei își retrage lucrările din Danemarca în urma legii votate privind dreptul de azil

Activistul și artistul chinez Ai Weiwei a anunțat că își retrage operele de la expozițiile din Danemarca, ca urmare a legii adoptate de legislativul de la Copenhaga privind dreptul de azil, relatează DPA.

Artistul și-a anunțat decizia pe rețelele de socializare, la numai o zi după ce Parlamentul danez a votat cu majoritate covârșitoare reguli mai stricte pentru solicitanții de azil, inclusiv unele care vizează reținerea unor bunuri ale acestora pentru acoperirea unei părți din cheltuielile de întreținere de către statul danez.

Expozițiile lui Ai Weiwei din Danemarca includ printre altele instalația Yu Yi, din 2015, care este parte a expoziției ”A New Dinasty — Created in China” de la Aros Aarhus Art Museum din orașul vestic Aarhus. Ai Weiwei, care este unul din cei 25 de artiști prezenți în expoziția de la muzeul de artă din Aarhus (noiembrie 2015—mai 2016), a realizat o figură din lemn de bambus cu o lungime de 12 metri.

imageResize

Decizia lui Ai Weiwei ar putea afecta și altă expoziție cu piese ale artistului chinez, cea de la Faurschou Foundation din capitala Copenhaga. Jens Faurschou, care conduce fundația privată de artă, a declarat că nu este de acord cu decizia artistului și regretă că Parlamentul danez a luat o astfel de măsură. Expoziția, intitulată Ruptures, s-a deschis în martie 2015 și va fi deschisă până în aprilie 2016. Jens Faurschou a declarat canalului DR că Ai Weiwei l-a sunat din insula Lesbos, unde filmează un documentar despre refugiați, și i-a spus că este șocat de decizia votată de Parlamentul danez.

 

mai mult la :  http://www.agerpres.ro/cultura/2016/01/27/artistul-ai-weiwei-isi-retrage-lucrarile-din-danemarca-in-urma-legii-votate-privind-dreptul-de-azil-20-22-39

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca