Danemarca a dejucat un complot terorist, în urma unei ample operațiuni lansate la sfârșitul săptămânii trecute în suburbii ale capitalei Copenhaga, a anunțat vineri Serviciul de Informații și Securitate (PET). Între timp, 13 persoane bănuite că planificau un atentat cu bombă au fost arestate în Danemarca și un al a 14-lea suspect a fost arestat în Germania.

Trei frați sirieni, între cei arestați. Doi dintre ei au fost prinși în Danemarca. În Danemarca, suspecții au fost arestați sub acuzația de planificare a unor atacuri teroriste sau de participare la o tentativă de act terorist.

Flemming Drejer, oficial al serviciilor de informații daneze, spune că faptele descoperite sunt de natură să îngrijoreze, dar evaluarea specialiștilor este că nu există „un pericol iminent”.

„Credem că există indivizi cu intenția și capacitatea de a comite atacuri teroriste în Danemarca. În evaluarea PET, amenințarea teroristă la adresa Danemarcei este semnificativă, iar cazul acesta nu schimbă această evaluare”, a spus Drejer.

Ministrul danez al justiției a mulțumit autorităților din Danemarca și Germania. „Cazul, din nefericire, arată că amenințarea terorirstă în Danemarca este încă serioasă”, a spus Haekkerup.

mai mult la  /www.digi24.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.