AcasăDanemarcaAtentie la ofertele de munca în Danemarca

Atentie la ofertele de munca în Danemarca

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă îi avertizează pe ieşenii care vor să plece la lucru în spaţiul comunitar să aibă grijă la firmele de plasare a forţei de muncă la care apelează.

danmark-er-storsvindler-med-eu-midler_1-610x407

Fraudă pe piaţa plasării forţei de muncă. O companie din România a preluat abuziv numele şi sigla unei alte societăţi din Danemarca şi face recrutări în numele acesteia. După ce colectează sumele solicitate de la persoanele care speră la un job în străinătate, reprezentanţii firmei le oferă acestora condiţii de muncă şi de salarizare sub nivelul minim din Danemarca. De aceea, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi avertizează atât ieşenii cât şi toate persoanele din regiunea de Nord Est să fie atente atunci când semnează contracte ce implică deplasarea în străinătate.

„Dorim să avertizăm persoanele care apelează la firmele private de plasare a forţei de muncă de faptul că pe piaţă există o firmă denumită International Job Finder, cu sediul social în municipiul Bucureşti care a preluat logo-ul unei mari firme din Danemarca în mod ilegal, oferă angajatului un salariu sub cel minim practicat în Danemarca pentru muncile agricole, iar deşi în Danemarca nu mai sunt solicitate permise de muncă, în contract se regăsesc clauze referitoare la permisul de muncă”, au detaliat reprezentanţii AJOFM Iaşi.

Angajatorul danez menţionat în contractul de muncă de către International Job Finder a sesizat atât autorităţile daneze, cât şi Poliţia din România asupra acestui fapt.
„Misiunea serviciului public de ocupare din România este să protejeze persoanele care doresc să plece la muncă în străinătate prin informarea acestora cu privire la riscurile la care se expun atunci când apelează la serviciile oferite de diverse firme de recrutare de forţă de muncă, oferindu-le informaţii referitoare la modul de aplicare şi la paşii ce trebuie urmaţi”, a precizat Adriana Sîrghie, purtătorul de cuvânt al AJOFM Iaşi.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca