Bihoreni aleşi pentru cules de căpşuni şi mazăre în Danemarca …

0
1012

Pentru prima oară după 17 ani, două firme străine au venit la Oradea pentru a recruta angajaţi.

Români din întreaga ţară au fost, vineri, la interviul de la Hotel Continental, străduindu-se să obţină unul din locurile de muncă scoase la mezat, oferite de doi angajatori din Danemarca, mai precis Duborg Jordbaer, care a căutat muncitori la cules de căpşuni, şi Green Peas, pentru cules de mazăre. Selecţia s-a făcut prin Biroul Eures al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor, birou responsabil cu locurile de muncă vacante în străinătate.

Deşi în total erau disponibile 135 de locuri de muncă în Danemarca, doar 107 persoane au fost chemate la interviu, în urma analizei dosarelor. Din cei 107 români, 35 au fost selectaţi pentru locurile de muncă, din care 18 sunt bihoreni.

Alte 16 persoane au fost trecute pe lista de rezerve şi tot atâtea persoane au fost respinse pentru că nu îndeplineau condiţiile impuse de angajatori. 40 de persoane nu s-au prezentat la interviu.

Joburile oferite de cele două firme din Danemarca sunt sezoniere, de circa 6-7 săptămâni, iar plata se va face pe kilogram, un kilogram cules asigurând muncitorului circa un euro. Căpşunarii vor lucra 6 zile pe săptămână, în medie 25-30 de ore pe săptămână, şi vor avea cazarea asigurată de angajator.

 

 

Bihoreni aleşi pentru cules de căpşuni şi mazăre în Danemarca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here