Breaking news. Marian (nu Mihai) Clită, condamnat în Danemarca la 14 ani de închisoare pentru uciderea unei stewardese norvegiene, va fi transferat în România

1
718

Mihai Clită, condamnat în Danemarca la 14 ani de închisoare pentru uciderea unei stewardese norvegiene, va fi transferat în România pentru executarea pedepsei, a decis definitiv instanţa supremă, care a menţinut decizia în acest caz luată la 4 septembrie 2012 de Curtea de Apel Bucureşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Clită la decizia Curţii de Apel, astfel că acesta va fi transferat într-un penitenciar din România.

În 4 septembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au luat în discuţie o cauză de recunoaşterea a hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine, în baza Legii nr. 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Concret, în acest dosar, s-a luat în discuţie recunoaşterea unei decizii definitive a unei instanţe străine prin care Clită a fost condamnat la închisoare cu executare.

Totodată, s-a discutat şi posibilitatea ca pedeapsa să fie executată în ţara de origine a condamnatului, respectiv în România.

Oficlai ai CAB au arătat atunci că acţiunea din acest dosar a fost admisă, însă, în cazul lui Clită, nu va fi vorba despre o extrădare, ci despre o transferare, în vedrea executării pedepsei.

În februarie 2011, românul Marian Clită, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, de tribunalul de primă instanţă din Copenhaga, pentru că a ucis o stewardesă a companiei scandinave SAS, la un hotel din capitala daneză.

Conform actului de acuzare, condamnatul a ucis brutal victima, Vera Vildmyren, o norvegiană în vârstă de 42 de ani, cu peste 20 de lovituri cu o bară de fier şi 38 de lovituri de cuţit, în cursul unei tentative de furt, la 1 martie 2010, într-o cameră a hotelului Radisson Blu.

mai mult la :

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/10664918/1/4567716-afp-mediafax-foto-jens-n-rgaard-larsen.jpg?width=630

 

cititi si :

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here