AcasăPrima paginaBreaking news. Marian (nu Mihai) Clită, condamnat în Danemarca la 14 ani...

Breaking news. Marian (nu Mihai) Clită, condamnat în Danemarca la 14 ani de închisoare pentru uciderea unei stewardese norvegiene, va fi transferat în România

Mihai Clită, condamnat în Danemarca la 14 ani de închisoare pentru uciderea unei stewardese norvegiene, va fi transferat în România pentru executarea pedepsei, a decis definitiv instanţa supremă, care a menţinut decizia în acest caz luată la 4 septembrie 2012 de Curtea de Apel Bucureşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Clită la decizia Curţii de Apel, astfel că acesta va fi transferat într-un penitenciar din România.

În 4 septembrie 2012, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au luat în discuţie o cauză de recunoaşterea a hotărârilor penale sau a altor acte judiciare străine, în baza Legii nr. 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

Concret, în acest dosar, s-a luat în discuţie recunoaşterea unei decizii definitive a unei instanţe străine prin care Clită a fost condamnat la închisoare cu executare.

Totodată, s-a discutat şi posibilitatea ca pedeapsa să fie executată în ţara de origine a condamnatului, respectiv în România.

Oficlai ai CAB au arătat atunci că acţiunea din acest dosar a fost admisă, însă, în cazul lui Clită, nu va fi vorba despre o extrădare, ci despre o transferare, în vedrea executării pedepsei.

În februarie 2011, românul Marian Clită, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, de tribunalul de primă instanţă din Copenhaga, pentru că a ucis o stewardesă a companiei scandinave SAS, la un hotel din capitala daneză.

Conform actului de acuzare, condamnatul a ucis brutal victima, Vera Vildmyren, o norvegiană în vârstă de 42 de ani, cu peste 20 de lovituri cu o bară de fier şi 38 de lovituri de cuţit, în cursul unei tentative de furt, la 1 martie 2010, într-o cameră a hotelului Radisson Blu.

mai mult la :

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/10664918/1/4567716-afp-mediafax-foto-jens-n-rgaard-larsen.jpg?width=630

 

cititi si :

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
Kanin pe