Campania de eutanasie a nurcilor s-a terminat. Danemarca a eutanasiat 15 milioane de nurci, în campania de combatere a riscurilor de mutație a coronavirusului la animalele cu blană

Uriaşa campanie a autorităților din Danemarca, care a implicat sacrificarea nurcilor în scopul eliminării riscurilor de mutație a coronavirusului la animale cu blană, s-a încheiat. În total au fost sacrificate aproape 15 milioane de nurci, relatează Agerpres, care citează AFP.

„Sacrificarea s-a încheiat joi. În total, circa 15 milioane de animale au fost eutanasiate”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al autorităţii veterinare din Danemarc, la trei luni după decizia luată de guvern.

La începutul lunii noiembrie, Danemarca, primul exportator mondial de blană de nurcă, a dispus de urgenţă sacrificarea tuturor nurcilor din regat, din cauza unei mutaţii a coronavirusului care putea, conform studiilor preliminare, să ameninţe eficacitatea viitorului vaccin pentru oameni.

mai mult la   /www.g4media.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

Șeful serviciului de informații externe din Danemarca a fost arestat preventiv,...

Șeful serviciului de informații externe din Danemarca, Lars Findsen, a fost arestat preventiv pentru implicarea sa într-un caz de scurgere de informații „înalt clasificate”,...