AcasăCopenhagaDanemarca are undă verde pentru proiectul de 34 de miliarde de dolari...

Danemarca are undă verde pentru proiectul de 34 de miliarde de dolari al unei insule artificiale cu turbine eoliene

-

Guvernul danez şi-a asigurat un larg sprijin politic pentru cel mai mare proiect de construcţie demarat vreodată în Danemarca, o insulă artificială care va găzdui parcuri de turbine eoliene şi care, în prima fază, va produce suficientă electricitate pentru a aproviziona trei milioane de gospodării, informează Agerpres, care citează Bloomberg.

Proiectul cu o valoare de 210 miliarde de coroane (34 miliarde de dolari) prevede construirea unei insule artificiale cu o suprafaţă de 120.000 de metri pătraţi la o distanţă de aproximativ 80 de kilometri de coasta de vest a Danemarcei şi va conecta mai multe ţări europene, a informat Ministerul Energiei într-un comunicat. Proiectul este prognozat să fie terminat până în 2033 şi iniţial va putea furniza 3 Gigawaţi de electricitate, suficient pentru a aproviziona trei milioane de gospodării. Planurile vizează însă creşterea capacităţii de producţie până la 10 Gigavaţi.

„Astăzi am făcut un pas important de la viziune la realitate”, a declarat ministrul danez al Energiei, Dan Jorgensen. Potrivit acestuia, decizia adoptată joi creează cadrul legal pentru un proiect care este crucial în tranziţia ecologică „nu doar pentru Danemarca dar şi pentru Europa şi restul lumii”, a spus Jorgensen.

mai mult la    /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Nordisk Falafel din Copenhaga câștigat titlul de cel mai bun Falafel...

Yousef Houji patronul lanțului de restaurante Nordisk Falafel studia pentru masterat la Universitatea Aalborg atunci cînd s-a lansat în business-ul de catering si...