AcasăStiriCE a semnat Acordul de parteneriat cu Danemarca privind utilizarea fondurilor structurale...

CE a semnat Acordul de parteneriat cu Danemarca privind utilizarea fondurilor structurale și de investiții în 2014-2020

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Comisia Europeană a adoptat primul din cele 28 de Acorduri de parteneriat privind utilizarea fondurilor structurale și de investiții ale UE pentru 2014-2020. Acordul a fost semnat luni cu Danemarca, a anunțat Comisia Europeană

Acordul va deschide calea pentru 553 milioane de euro (prețuri curente) în totalul finanțării politicii de coeziune și 629 de milioane de euro pentru dezvoltarea rurală, sumă care să fie investită în economia reală a țării.

Investițiile UE vor stimula competitivitatea, combaterea șomajului și creșterea economică prin acordarea de sprijin pentru inovare, emisii scăzute de carbon, formare și de educație. Va fi promovat de asemenea spiritul antreprenorial, combaterea excluziunii sociale și se vor depune eforturi pentru o economie prietenoasă și eficientă a resurselor de mediu, se arată într-un comunicat al CE.

Fondurile europene structurale și de investiții sunt: Dezvoltarea Fondului Fondul European Regional de Coeziune (nu se aplică în Danemarca), Fondul Social European, Fondul de pescuit și afaceri maritime europene, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Comisarul european pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune, Lázló Andor, a felicitat la rândul său Danemarca pentru finalizarea Acordului de parteneriat atât de repede, ca urmare a colaborării sale intense cu Comisia și a îndemnat și alte state membre să urmeze acest exemplu.

CE a semnat Acordul de parteneriat cu Danemarca privind

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca