Ce se întâmplă în Danemarca, țară cu bilanț asemănător României. Premier: „O să mergem pe sârmă”

0
1570
Statsminister Mette Frederiksen

DANEMARCA 🇩🇰 Mette Frederiksen, premierul Danemarcei, a anunţat că restricţiile cu privire la carantina vor începe să fie ridicate de săptămâna viitoare. Danezii vor redeschide şcolile de miercuri, dar mai ţin închise restaurantele, barurile şi cluburile. „O perioadă se va simţi că mergem pe sârmă”, a spus premierul ţării, potrivit Mediafax.

Danemarca, ţară cu un bilanţ apropiat de cel al României, cu aproape 6.000 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi 260 decese înregistrate, se pregăteşte pentru ridicarea măsurilor de carantină.

Începând cu ziua de miercuri, 15 aprilie, elevii şi studenţii din Danemarca se vor întoarce la cursuri. Restaurantele mai rămân închise.

Premierul ţării, Mette Frederiksen, a anunţat că interdicţia asupra unor grupuri mai mari de 10 persoane rămâne în vigoare, cu excepţii precum şcolile şi universităţile.

„O să fie ca şi cum vom merge pe sârmă sau pe o sfoară foarte subţire. Dar dacă suntem atenţi şi responsabili, vom trece peste”, le-a transmis Mette Frederiksen conaţionalilor săi.

„Nu vom mai merge în aglomeraţie în autobuz sau în metrou ca înainte”, a mai spus ea.

mai mult la /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here