AcasăPrima paginaCersetorii romani isi risca sanatatea. Fiecare moneda primita este un focar de...

Cersetorii romani isi risca sanatatea. Fiecare moneda primita este un focar de infectie. Danemarca si Suedia au cei mai murdari bani din Europa

Bancnotele si monedele din Danemarca si Suedia sunt considerate cele mai murdare dintre valutele nationale din Europa, conform unui studiu efectuat de profesorul Ian Thompson, de la Universitatea Oxford, care si-a propus sa stabileasca care din monedele nationale contin pe suprafata lor cel mai mare numar de bacterii.

Conform acestui studiu, pe fiecare dintre coroanele suedeza si daneza a fost detectate, in medie, circa 40.000 de bacterii, acestea fiind depasite in aceasta privinta doar de yuanul chinez. Euro este considerata una din cele mai curate monede, cu o medie de numai 11.000 de bacterii. Studiul subliniaza ca 26.000 de bacterii sunt suficiente pentru a provoca o infectie, informeaza Capital.  

Universitatea din Londra si Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra avertizeaza ca si cardurile bancare sunt la fel de periculoase din punctul de vedere al igienei, recomandand ca dupa fiecare folosire a lor sa fie spalate mainile in mod obligatoriu.

http://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cele-mai-murdare-monede-nationale-din-lume-87848/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura