AcasăCopenhagaCine sunt românii care candidează la alegerile locale din Danemarca. „Nu mă...

Cine sunt românii care candidează la alegerile locale din Danemarca. „Nu mă văd locuind în România” – Românii vor deveni cea mai mare comunitate din Danemarca până în 2030.

-

În Danemarca, o țară din nordul Europei cu o populație de aproximativ 6 milioane de locuitori, au loc marți alegeri locale. La aceste alegeri candidează și 21 de români pentru poziția de consilieri locali sau consilieri regionali. Împărțiți de la nord la sud în toate zonele țării, aceștia vor să îmbunătățească actul de reprezentare al comunității și să ofere mai multe șanse pentru integrare migranților care se stabilesc în Regat. Digi24.ro a stat de vorbă cu patru dintre acești români și scoate în evidență ce i-a determinat pe aceștia să facă pasul către politică și cum vor să schimbe locul în care locuiesc. Afectați de drame, formați în sistemul educațional danez, obișnuiți cu sistemul meritocratic prin care au trecut sau recunoscători pentru oportunitățile oferite de o țară dezvoltată, românii din Danemarca vor să construiască punți între comunitatea daneză și migranții de alte naționalități. 

Noi creștem foarte repede ca număr și dacă acum suntem în jur de 40.000 de români, până în 2030 estimările spun că vom fi peste 100.000 de români, ceea ce ne va face de departe cea mai mare comunitate din Danemarca”, a declarat românul.

mai mult la :

/www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Danemarca anunță că va antrena soldaţi ucraineni pe teritoriul său, pe...

0
Danemarca va antrena soldaţi ucraineni pe teritoriul său, a anunţat, marţi, Ministrul Apărării, după exemplul Regatului Unit care s-a angajat în luna iunie să...