Ciocnirea titanilor » Danemarca şi Franţa se vor lupta pentru trofeul Euro 2014 la handbal masculin

0
855

Danezii sînt deţinătorii trofeului şi au şanse să-şi păstreze trofeul pe teren propriu. Nici una dintre echipe nu a pierdut pînă acum vreo finală europeană.

Finala Euro 2014 se va disputa între Danemarca şi Franţa, cîştigătoare turneului continental la ultimele patru ediţii. Franţa s-a impus în Elveţia 2006 şi Austria 2010, iar Danemarca a cîştigat acum doi ani, în Serbia, dar şi în Norvegia 2008.

Vineri seara, la Herning, Danemarca şi Franţa au obţinut biletele spre marea finală de azi, de la ora 19:30, direct la TVR 2. Danemarca a învins în semifinale, scor 29-27, Croaţia, iar Franţa a trecut de Spania, 30-27.

Franţa a început tare, a condus cu 7-2 şi 10-5, dar s-a văzut condusă la pauză cu 14-12. 53 de minute cele două echipe au jucat de la egal la egal, dar pe final „cocoşii” s-a impus graţie apărării exacte, a paradelor uluitoare ale lui Dumoulin şi contraatacurilor marca Luc Abalo.

Danezii au avut şi ei emoţii în faţa Croaţiei, care a condus 45 de minute. Pe final, încurajaţi de 14.000 de spectatori, cu portarul Landin fenomenal între buturi, danezii au cîştigat şi se pregătesc de al treilea titlu, al doilea consecutiv.

Arbitrează românii
Finala mică a Campionatului European, între Spania şi Croaţia, se va disputa de la ora 17:00, în direct la TVR 2. Meciul va fi arbitrat de un cuplu din România, Mihai Ştearc şi Romeo Ştefan.

 

Ciocnirea titanilor » Danemarca şi Franţa se vor lupta pentru trofeul Euro 2014 la handbal masculin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here