Comunitatea evreilor din Danemarca cere protecţia poliţiei după atentatele de la Paris

0
929

Cea mai mare asociaţie evreiască din Danemarca a cerut marţi poliţiei să-i protejeze şcoala şi sinagoga din Copenhaga, după asasinarea a patru evrei la un magazin într-un magazin din Paris, relatează AFP.

Great Synagogue, Copenhagen

(foto : Marea Sinagoga din Copenhaga )

„În opinia noastră, este foarte clar că într-o astfel de situaţie ţintele evreieşti sunt o prioritate pentru terorişti”, a declarat vicepreşedintele comuităţii evreilor din Danemarca, Jonathan Fischer.

În august, în timpul conflictului din Fâşia Gaza, geamurile şcolii evreieşti din Copenhaga au fost sparte, iar pereţii clădirii au fost acoperiţi de inscripţii antisemite.

Potrivit lui Fischer, în pofida absenţei unor „ameninţări concrete” la adresa comunităţii evreilor din Danemarca, serviciile de informaţii (PET) consideră localurile evreieşti din ţară „deosebit de vulnerabile”.

Contactat de AFP, PET a refuzat să comenteze aceste informaţii.

„Situaţia din Orientul Mijlociu, în special conflictul din Siria, ar putea creşte riscul unor atentate în ţările occidentale, în special împotriva comunităţii evreieşti”, a apreciat PET, într-un raport publicat în ianuarie 2015.

În Danemarca locuiesc aproximativ 8.000 de evrei, dintre care majoritatea se află la Copenhaga.

http://www.mediafax.ro/externe/comunitatea-evreilor-din-danemarca-cere-protectia-politiei-dupa-atentatele-de-la-paris-13764050

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here