AcasăStiriCopenhaga continuă construcția autostrăzilor pentru bicicliști

Copenhaga continuă construcția autostrăzilor pentru bicicliști

Capitala europeană ce are 37% din trafic realizat pe bicicletă și-a onorat acest statut acum câteva săptămâni când a deschis prima Copenhagen Cycle Super Highway.

Rețeaua de drumuri special concepute pentru biciclete face legătura între capitala daneză și Albertslund, o suburbie aflată la 22 de kilometri depărtare de aceasta, și cuprinde pe lângă pista generoasă pentru bicicliști și alte facilități, precum pompe pentru umflat roțile, semafoare care permit o circulație fluentă, suporturi de sprijinit picioarele cât timp se așteaptă culoarea verde și un număr mic de intersecții.

Această veritabilă autostradă este prima dintr-o rețea mai amplă, ce urmează a fi construită și care, la finalizarea ei, va însuma peste 300 de kilometri. Autoritățile daneze estimează că creșterea numărului de locuitori care folosesc bicicleta va duce la o economie în sistemul sanitar public de circa 40 de milioane de euro. În total, 22 de municipalități vor participa la proiectul prin care se vor materializa aceste autostrăzi pentru bicicliști.

Copenhaga continuă construcția autostrăzilor pentru bicicliști

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
alex pe