AcasăPrima paginaCopenhaga este oraşul care întruneşte toate calităţile unei vieţi aproape de vis

Copenhaga este oraşul care întruneşte toate calităţile unei vieţi aproape de vis

Conform unui clasament alcătuit de publicaţia „Monocle”, Copenhaga este oraşul care întruneşte toate calităţile unei vieţi aproape de vis.

Un „paradis al nordului”, care a ajuns în topurile lumii depăşind uneori standardele modernismului, eleganţei şi stilului.

Deşi este unul dintre cele mai scumpe oraşe ale lumii, alaturi de Londra şi Oslo, este şi cea mai verde capitală a mapamondului, cea mai vizitată zonă, şi găzduieşte cea mai veche monarhie a lumii.

Specialiştii spun că este normal să se trăiască aici cel mai bine, din moment ce Danemarca ocupă locul funtaş în topul ţărilor cu cei mai fericiţi locuitori din lume („World happiness report”) realizat de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), conform Daily Mail.

 

Clasamentul întocmit de ONU s-a bazat pe rezultatele mai multor studii realizate între 2005 şi 2011.

Conform specialiştilor, cu toate că Danemarca e una dintre cele mai scumpe ţări ale Europei, şi deşi Copenhaga este considerată o Capitală- metropolă cu o mare aglomerare urbană, amabilitatea oamenilor, neostentativitatea şi modestia lor, atmosfera pitorească, clădirile „prietenoase” în loc de zgârie nori, lipsa capitalismului agresiv plus multe altele au dus la concluzia că aici se trăieşte cel mai bine.

Civilizaţia oferă confortul psihic

În oraşul la fel de costisitor precum întreaga Danemarcă, şi al cărui nume în traducere din daneză înseamnă „Portul comercianţilor” (consfinţind astfel legătura dintre Copenhaga şi Marea Baltică), zonele pietonale sunt organizate pe arii extinse.

Totul organizat, fără îmbulzeală, aceiaşi specialişti subliniind că „motivaţia principală a faptului că aici se trăieşte cel mai bine este că civilizaţia oferă confortul psihic!”.

Bărcile şi numeroase vaporaşe alunecă pe canale într-o lume colorată, dar extrem de civilizată, în care pentru fumat în locuri publice, incluzând hotelurile, amenda este de aproximativ 1.500 de coroane daneze (200 de euro).

Zonele verzi, și locurile deosebite de petrecere a timpului liber, au situat Copenhaga în topuri și în ceea ce privește unele dintre cele mai relaxante locuri din lume

Jeffrey Sachs, profesor de economie la Universitatea Columbia din New York, spune că „fericirea unei populaţii nu are legătură cu situaţia economică a ţării, în schimb factori precum relaţiile sociale şi sănătatea sunt consideraţi mult mai importanţi în raport cu fericirea unei ţări. Iar Danemarca este un exemplu”.

Curat, îngrijit, armonios

Cu 1.800.000 de locuitori în zona metropolitană, Copenhaga este considerată şi unul dintre cele mai curate oraşe ale lumii.

RELATED ARTICLES

5 COMENTARII

  1. „Copenhaga este oraşul care întruneşte toate calităţile unei vieţi aproape de vis” Numai pt romani nu intruneste nimic… suntem chiar asa de pretentiosi?

  2. mielule…. clisee clisee clisee… poti sa scoti ceva din creierul propriu?
    eu ma refer la toata critica adusa acestei tari de romanii care abia au aparut pe aici… in timp ce restul lumii apreciaza,…. romanul critica… este o realitate trista, mai ales pt ca nu vor fi niciodata integrati in societate, vor ramane pe marginea ai si vor continua sa critice.

  3. Oameni amabili? Nu. Sunt de o falsitate rar intalnita.Capitala verde ? Unde? Miloane de frustrati care isi duc copii de un an cu bicicleta chiar si iarna.Cladiri vechi care put a mort cu apartamente fara baie dar preturi de vile de lux .
    Civilizatia e datorat amenzilor si nu constiintei danezilor,care si-ar scoate ochii de rai ce sunt.Criminalitatea in Copenhaga e mai mare decat in multe alte capitale europene.Cat despre lumea colorata,nu pot contrazice articolul.Te simti ca in Irak sau somalia.In Tingbjerg s-a implementat si legea Sharia.Asta-i doar inceputul.In cativa ani se extinde iar tot cei care au numit romanii drept tigani,vor fi mai negri ca priza dar se vor numi vikingi.Ca si turist nu vezi aceste lucruri,dar odata intrat in sistem te prinzi repede de adevar.

  4. cine spune de falisitate? romanul ? Ala care vine din tara curvelor virgine?
    Daca veneai dintr-o Norvegie, dintr-o Elvetie…. poate te credeam, dar cand tu vii in Rrominia….. sorry, cine crezi ca te crede, poate ca tot ia ca tine….

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
eu pe