O serie de politicieni danezi şi-au manifestat dezaprobarea faţă de ideea că SUA ar putea cumpăra Groenlanda, după ce publicaţia The Wall Street Journal a relatat că preşedintele american Donald Trump a sugerat în discuţii private că ar fi interesat să achiziţioneze insula arctică, citat de MEDIAFAX.ro

Martin Lidegaard, fost ministru de Externe şi un lider al Partidului Social Liberal, a calificat ideea drept o „propunere grotescă”, fără vreun fundament real, relatează agenţia de ştiri Reuters.

„Vorbim despre oameni reali şi nu putem vinde Groenlanda ca o veche putere tradiţională”, a adăugat Lidegaard.Lars Lokke Rasmussen.

„Dacă chiar îi trece prin cap asta, atunci aceasta este dovada finală că a înnebunit”, a declarat Soren Espersen, purtătorul de cuvânt pentru politică externă al Partidului Popular Danez.

„Gândul că Danemarca ar putea vinde Statelor Unite 50.000 de cetăţeni este complet ridicol”, a adăugat politicianul danez.

„Trebuie să fie o glumă de ziua păcălelilor … dar cu totul în afara sezonului”, a afirmat fostul premier danez Lars Lokke Rasmussen.

Sursa:Mediafax.ro


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.