AcasăUncategorizedDonald Trump vrea să cumpere Groenlanda de la Danemarca

Donald Trump vrea să cumpere Groenlanda de la Danemarca

Presedintele american Donald Trump si-a intrebat in mai multe randuri consilierii daca este posibil ca Statele Unite sa cumpere Groenlanda de la guvernul danez, iar biroul consilierului de la Casa Alba a analizat aceasta posibilitate, au declarat joi doua surse pentru CNN.

Potrivit WSJ, o persoana a povestit despre o cina care a avut loc primavara trecuta, la care Trump a spus colaboratorilor sai ca a fost sfatuit sa se gandeasca la cumpararea Groenlandei pentru ca Danemarca are dificultati financiare din cauza sustinerii teritoriului.

Publicatia Wall Street Journal (WSJ) este prima care a scris despre interesul lui Trump pentru achizitia Groenlandei. Potrivit WSJ, persoane apropiate situatiei au spus ca presedintele a ridicat aceasta problema in timpul unor intalniri si al unor cine, intrebandu-si consilierii si ascultand cu atentie despre posibilitatea si avantajele de a detine Groenlanda. Trump a cerut principalului consilier de la Casa Alba sa analizeze situatia, au spus doua persoane.

Doua dintre persoane au declarat pentru WSJ ca opiniile consilierilor au fost impartite, unii considerand ca este o strategie economica solida, iar altii respingand ideea ca fiind o fantezie trecatoare.

CNN a contactat Casa Alba si Departamentul de Stat pentru comentarii.

In Groenlanda, un teritoriu autonom danez, se afla Baza Aeriana Thule, baza americana cea mai nordica, situata la circa 770 de mile deasupra Cercului Polar, care a fost construita in 1951. Radarul si echipamentul de ascultare includ un sistem de avertizare timpurie pentru rachete balistice, care poate avertiza despre venirea unor rachete balistice intercontinentale si care poate receptiona informatii de la mii de mile in interiorul teritoriului rus.

mai mult la : www.ziare.com

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca
nebunul pe