AcasăCopenhagaDanemarca: 12 decese în urma infectării cu bacteria listeria

Danemarca: 12 decese în urma infectării cu bacteria listeria

Infectarea cu bacteria listeria în urma consumării alimentelor comercializate de un mic producător de preparate din carne din Danemarca a provocat moartea a 12 persoane în această țară în ultimele luni, a anunțat marți agenția daneză pentru siguranță alimentară, citată de AFP.

De asemenea, Ministerul danez al Agriculturii a decis închiderea acestei societăți și retragerea produselor ei de pe piață.

Primul caz de listerioză a apărut în Danemarca în luna septembrie a anului trecut, de atunci fiind înregistrate încă 20 de cazuri, dintre care 15 numai din luna iunie, dar sursa infectării a fost confirmată abia luni. Este vorba de o mică societate producătoare de preparate din carne situată în localitatea Hedehusene, la circa 30 de kilometri de Copenhaga.

Bacteria a fost găsită într-un lot de tobă, produs care nu a mai fost comercializat din luna mai. Bacteria listeria poate supraviețui săptămâni la rând la temperaturi scăzute, frigiderele fiind mediul ei prielnic. Perioada de incubație poate dura și două luni după consumul unui aliment contaminat, iar simptomele cele mai frecvente sunt febra și durerile musculare.

Danemarca: 12 decese în urma infectării cu bacteria listeria


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura