Danemarca a interzis sacrificarea animalelor în scopuri religioase

0
838

Dan Jørgensen, ministrul Agriculturii, a declarat pentru televiziunea daneză, că “drepturile animalelor au prioritate în faţa religiei,” Danemarca alăturându-se astfel unor ţări ca Norvegia, Polonia, Suedia şi Elveţia, care, la rândul lor, au interzis sacrificările ritualice ale animalelor.

Potrivit reglementărilor europene, sacrifiarea animalelor este permisă, atâta vreme cât animalele sunt asomate, însă, în cazul sacrificiilor religioase, se pot înregistra excepţii şi animalele pot fi ucise fără a fi asomate în prealabil. Potrivit noii legislaţii, în Danemarca niciun animal nu mai poate fi ucis fără asomare.

Danemarca este unul dintre cei mai mari exportatori de carne Halal către ţările arabe. Problema sacrificării animalelor a ajuns anul trecut în atenţia publicului, după ce autorităţile au arătat că danezii consumau frecvent carne neetichetată, provenită în urma sacrifiicilor islamice. Astfel, din ce în ce mai multe voci s-au alăturat apărătorilor drepturilor animalelor, pentru a elimina sacrificiile fără asomare şi pentru a întări siguranţa consumului de carne. În ceea ce priveşte comunitatea evreiască, aceasta nu s-a declarat prea afectată de noile măsuri, atâta vreme cât în ultimii ani, cea mai mare parte a mâncării kosher din Danemarca a fost importată.

Sursa: Secularism.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here