AcasăStiriDanemarca a interzis sacrificarea animalelor în scopuri religioase

Danemarca a interzis sacrificarea animalelor în scopuri religioase

Dan Jørgensen, ministrul Agriculturii, a declarat pentru televiziunea daneză, că “drepturile animalelor au prioritate în faţa religiei,” Danemarca alăturându-se astfel unor ţări ca Norvegia, Polonia, Suedia şi Elveţia, care, la rândul lor, au interzis sacrificările ritualice ale animalelor.

Potrivit reglementărilor europene, sacrifiarea animalelor este permisă, atâta vreme cât animalele sunt asomate, însă, în cazul sacrificiilor religioase, se pot înregistra excepţii şi animalele pot fi ucise fără a fi asomate în prealabil. Potrivit noii legislaţii, în Danemarca niciun animal nu mai poate fi ucis fără asomare.

Danemarca este unul dintre cei mai mari exportatori de carne Halal către ţările arabe. Problema sacrificării animalelor a ajuns anul trecut în atenţia publicului, după ce autorităţile au arătat că danezii consumau frecvent carne neetichetată, provenită în urma sacrifiicilor islamice. Astfel, din ce în ce mai multe voci s-au alăturat apărătorilor drepturilor animalelor, pentru a elimina sacrificiile fără asomare şi pentru a întări siguranţa consumului de carne. În ceea ce priveşte comunitatea evreiască, aceasta nu s-a declarat prea afectată de noile măsuri, atâta vreme cât în ultimii ani, cea mai mare parte a mâncării kosher din Danemarca a fost importată.

Sursa: Secularism.org

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca