AcasăDanemarcaDanemarca a introdus oficial dubla cetățenie, după ani întregi de lobby

Danemarca a introdus oficial dubla cetățenie, după ani întregi de lobby

Dubla cetățenie a devenit realitate în Danemarca, marți, după ani întregi de lobby din partea asociaților de expați și a organizației Danes Worldwide.

Înainte ca Parlamentul de la Copenhaga să fi adoptat, în decembrie 2014, o lege care permite dubla cetățenie, Danemarca era una dintre puținele țări membre ale UE, care nu permitea dubla cetățenie în urma naturalizării.

dobbelt-statsborgerskab2_01

Deși au existat excepții de la regulă, majoritatea străinilor eligibili care au vrut cetățenia daneză au fost nevoiți să renunțe la cea deținută până atunci, de obicei natală, în timp ce danezii care trăiesc peste hotare au trebuit să renunțe la cea daneză atunci când au obținut cetățenia altei țări.

Conform noii legi, străinii rezidenți în Danemarca vor putea dobândi cetățenia daneză chiar dacă nu se regăsesc în una dintre excepțiile prevăzute până acum de lege și fără a trebui să renunțe la cetățenia deținută până atunci.

În același timp, toți danezii rezidenți peste hotare care au renunțat la cetățenia daneză atunci când au obținut o altă vor avea la dispoziție cinci ani pentru redobândirea celei daneze.

„Este bine că oameni care sunt departe de țara lor natală, fie că este vorba de danezi ce trăiesc peste hotare sau de expații din Danemarca, vor putea acum să își păstreze mai bine identitatea, participând în același timp activ la cultură lor de adoptie”, a spus secretarul general al organizației Danes Worldwide, Anne Marie Dalgaard, transmite Agerpres.

http://independent.md/danemarca-introdus-oficial-dubla-cetatenie-dupa-ani-intregi-de-lobby/#.VfubwZdEw8U

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca