AcasăDanemarcaDanemarca a introdus oficial dubla cetatenie, dupa ani intregi de lobby

Danemarca a introdus oficial dubla cetatenie, dupa ani intregi de lobby

Dubla cetatenie a devenit realitate in Danemarca, marti, dupa ani intregi de lobby din partea asociatilor de expati si a organizatiei Danes Worldwide.

Inainte ca Parlamentul de la Copenhaga sa fi adoptat, in decembrie 2014, o lege care permite dubla cetatenie, Danemarca era una dintre putinele tari membre ale UE, care nu permitea dubla cetatenie in urma naturalizarii.

dobbelt-statsborgerskab2_01

Desi au existat exceptii de la regula, majoritatea strainilor eligibili care au vrut cetatenia daneza au fost nevoiti sa renunte la cea detinuta pana atunci, de obicei natala, in timp ce danezii care traiesc peste hotare au trebuit sa renunte la cea daneza atunci cand au obtinut cetatenia altei tari.

Conform noii legi, strainii rezidenti in Danemarca vor putea dobandi cetatenia daneza chiar daca nu se regasesc in una dintre exceptiile prevazute pana acum de lege si fara a trebui sa renunte la cetatenia detinuta pana atunci.

In acelasi timp, toti danezii rezidenti peste hotare care au renuntat la cetatenia daneza atunci cand au obtinut o alta vor avea la dispozitie cinci ani pentru redobandirea celei daneze.

„Este bine ca oameni care sunt departe de tara lor natala, fie ca este vorba de danezi ce traiesc peste hotare sau de expatii din Danemarca, vor putea acum sa isi pastreze mai bine identitatea, participand in acelasi timp activ la cultura lor de adoptie”, a spus secretarul general al organizatiei Danes Worldwide, Anne Marie Dalgaard, transmite Agerpres.

http://incont.stirileprotv.ro/lifestyle/danemarca-a-introdus-oficial-dubla-cetatenie.html

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca