Danemarca a plasat in presa din Liban mesaje prin care descurajeaza posibilii imigranti

0
693

Guvernul danez a plasat mesaje care sa descurajeze posibilii imigranti in publicatii din Liban, militand pentru masuri mai restrictive pentru imigranti, informeaza luni BBC News online, citat de Mediafax.

„Danemarca a decis sa inaspreasca masurile referitoare la refugiati in unele zone”, incepe un astfel de mesaj, atragand atentia asupra aprobarii recente de catre Parlamentul danez a unei legi care prevede reducerea cu 50% a beneficiilor pentru noii refugiati sositi pe teritoriul Danemarcei.

In plus, intr-un astfel de mesaj, Guvernul danez subliniaza ca „toti cei carora le vor fi respinse solicitarile de azil vor fi nevoiti sa plece rapid din Danemarca”.


In ultimele doua zile, noi imigranti au sosit in sudul Danemarcei din Germania, dar majoritatea a declarat ca intentioneaza sa calatoreasca spre Suedia. Zeci de persoane au fost vazute pe drumul principal dintre zona de coasta din sud spre Copenhaga, relateaza presa daneza luni.

Partidul Venstre (Liberal) aflat la guvernare a obtinut locul al treilea in urma alegerilor generale din 18 iunie 2015 dupa ce a desfasurat o campanie anti-imigrare.

Venstre se bazeaza sa primeasca sprijin in procesul de descurajare a imigrantilor de a veni in Danemarca din partea Partidului Poporul Danez (DDP), care a ocupat a doua pozitie in clasamentul formatiunilor politice in urma alegerilor din luna iunie.

Influenta exercitata de DPP a dus la adoptarea unora dintre cele mai restrictive politici din UE in ultimii ani. DPP solicita iesirea Danemarcei din zona Schengen, consolidarea controalelor la granita fiind una dintre principalele sale obiective.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20407261-danemarca-plasat-presa-din-liban-mesaje-prin-care-descurajeaza-posibilii-imigranti.htm?nomobile=

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here