AcasăCopenhagaDanemarca anunță o creștere a cheltuielilor pentru apărare cu peste 5 miliarde...

Danemarca anunță o creștere a cheltuielilor pentru apărare cu peste 5 miliarde de euro și propune extinderea recrutării militare obligatorie la femei

Guvernul danez a anunțat că intenționează să majoreze cheltuielile pentru apărarea țării cu 40,5 miliarde de coroane daneze (5,4 miliarde de euro) în următorii cinci ani, relatează Sky News.

„Nu ne reînarmăm în Danemarca pentru că ne dorim război, distrugere sau suferință. Ne reînarmăm chiar acum pentru a evita războiul și într-o lume în care ordinea internațională este pusă la îndoială”, a declarat ea reporterilor.

Cheltuielile pentru apărare se adaugă la cele 155 de miliarde de coroane (20 miliarde de euro) pe care Copenhaga s-a angajat anul trecut să le cheltuiască în următorul deceniu.

Țările NATO se află sub presiune pentru a crește cheltuielile pentru apărare, Donald Trump declarând la începutul acestui an că ar „încuraja” Rusia să atace membrii care nu își plătesc „facturile”, dacă va reveni la Casa Albă. Comentariile au fost condamnate pe scară largă.

https://www.g4media.ro/danemarca-anunta-o-crestere-a-cheltuielilor-pentru-aparare-cu-peste-5-miliarde-de-euro-si-propune-extinderea-recrutarii-militare-obligatorie-la-femei.html

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca