AcasăDanemarcaDanemarca anunță un plan de măsuri antiterorism estimat la aproape 150 de...

Danemarca anunță un plan de măsuri antiterorism estimat la aproape 150 de milioane de dolari

Danemarca a anunțat joi un pachet de măsuri cu un cost evaluat la aproape 150 de milioane de dolari pentru a sprijini activitatea antiteroristă a poliției și a serviciilor de informații, o decizie care intervine la câteva zile după atacurile criminale de la Copenhaga, relatează Reuters și DPA.

imageResize

Din cele 970 de milioane de coroane (148 de milioane de dolari) alocate în plus, 415 milioane milioane sunt destinate colectării de informații privind amenințările teroriste de peste hotare, cum ar fi monitorizarea așa-numiților ‘combatanți străini’. De asemenea, în jur de 350 de milioane de coroane sunt destinate serviciilor de securitate, pentru activități de monitorizare pe internet, reacție la urgențe și pentru ameliorarea tehnologiei informației.

În același timp, este avută în vedere ameliorarea protecției pentru politicieni și alți demnitari și prevenirea radicalizării deținuților.

Nu în ultimul rând, colectarea de ‘informații relevante’ despre pasagerii avioanelor și înregistrarea cartelelor preplătite, au fost alte măsuri propuse de ministrul justiției, Mette Frederiken. Aceasta, împreună cu ministrul apărării, coordonează discuțiile cu opoziția pentru obținerea sprijinului parlamentar pentru adoptarea planului, a dezvăluit premierul danez.

Potrivit premierului Helle Thorning-Schmidt, suma ar urma să fie alocată în următorii patru ani pentru aplicarea unui plan în 12 puncte.

Partidele de opoziție au salutat măsurile, dar au precizat că acestea au fost adoptate după atacurile teroriste din ianuarie de la Paris, soldate cu 17 morți, și nu răspund preocupărilor apărute în urma atacurilor asupra unui eveniment dedicat liberei exprimări și a unei sinagogi din Copenhaga de weekendul trecut, în care au murit două persoane.

mai mult la :  http://www.agerpres.ro/externe/2015/02/19/danemarca-anunta-un-plan-de-masuri-antiterorism-estimat-la-aproape-150-de-milioane-de-dolari-16-58-57


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura