AcasăHomeDanemarca are cel mai performant sistem de pensii din lume

Danemarca are cel mai performant sistem de pensii din lume

Situatia sistemelor de pensii din intreaga lume este o problema nu doar pentru organele statului ci si pentru cetatenii fiecarei tari in parte. Chiar daca vorbim despre pensiile private sau despre cele colectate de catre stat de la contribuabili, se pare ca acestea reprezinta o presiune tot mai mare si un interes continuu.

Ei bine, locul fruntas revine danezilor unde marele sistem de pensii este alcatuit din 4 sub-sisteme: sistemul public, un sistem suplimentar, un sistem de contributii definite si finantate in intregime si un sistem de .

Se pare ca un studiu recent a scos la iveala un top al celor 5 cele  mai bune din lume dar si un set de provocari pentru imbunatatirea tuturor sistemelor. Astfel, locul 5 il ocupa Suedia, cu un sistem de pensii reformat in anul 1999 si cu o perioada de tranzitie in desfasurare de la programul “pay-as-you-go”. Tranzitia doreste sa transforme posibilitatea angajatului de a contribui cu ce suma doreste pe timpul angajarii, cu un sistem clasic, care se bazeaza pe stabilitatea randamentului. In top, Suedia este precedata de Elvetia, unde sistemul de pensii este divizat in doua componente: una facultativa si una obligatorie.

Danemarca are cel mai performant sistem de pensii din lume


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura