În Danemarca, autoritățile au anunțat luni că vor aproba un set de măsuri destinate stimulării economiei. Printre aceste măsuri se numără și un fond de sprijin pentru companiile cu probleme, precum și acordarea de bani gheață cetățenilor danezi. Cu toate acestea, nu vor mai fi oferite pachetele generoase de ajutorare care fuseseră introduse la începutul pandemiei, informează Digi24.

Danemarca se află printre primele țări din Europa care a încurajat populația să stea acasă și a introdus carantina pentru a opri răspândirea noului virus. Astfel, prin adoptarea rapidă a măsurilor de prevenție, a reușit să își reia cu succes activitatea post-pandemie.

Până în prezent, autoritățile au pompat 300 miliarde de coroane în economie prin scutiri de plată a taxelor, ajutoare directe și scutiri de la plata TVA-ului, informează Ministerul de Finanțe.

Nicolai Wammen, ministrul de Finanțe al Danemarcei, a declarat : “Am decis o dată responsabilă la care vor fi eliminate pachetele de ajutoare temporare şi în acelaşi timp oferim o injecţie semnificativă în economia daneză”.

Banii pe care danezii îi vor primi de la stat vor fi finanţaţi din alocaţia de vacanţă, care a fost îngheţată pentru revizuirea sistemului de plată a vacanţelor. Iniţial, aceasta urma să fie plătită sub forma unei pensii suplimentare în momentul în care cetățenii ies la pensie.

Banii pentru 3 din cele 5 săptămâni de vacanță la care au dreptul cetățenii danezi vor fi plătiți de către stat până în luna octombrie. Suma totală pe care le-o oferă statul ajunge la 9,06 miliarde de dolari.

mai mult la   /www.forbes.ro/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.