AcasăDanemarcaCurse directe Wizz Air între București si Aarhus. Calatorii rapide si comode...

Curse directe Wizz Air între București si Aarhus. Calatorii rapide si comode pentru cei 16.000 de cetățeni români care locuiesc în Iutlanda, Danemarca. Turistii danezi invitati în capitala României

Una dintre cele mai importante companii aeriene din lume pe piața low-cost a lansat în septembrie anul trecut primele curse directe din Bucuresti spre Aeroportul Aarhus

Aeroportul Aarhus are acum o nouă rută către Estul Europei. Acest lucru se realizează în strânsă cooperare cu compania aeriană Wizz Air, care plasează astfel Aarhus pe harta extinsă a rutelor companiei maghiare.

Colaborarea este în lucru de ceva vreme și este un rezultat direct al muncii intense a aeroportului danez pentru a extinde gama de destinații din Europa cu plecare din Aarhus. Parisul Europei de Est, porecla Bucureștiului, a fost de mult timp pe lista dorințelor și nu se bazează doar pe faptul că orașul este o ofertă alternativă pentru o destinație metropolitană exotică. Noua rută este deosebit de relevantă și în raport cu companiile internaționale și cu populația considerabilă de români din Iutlanda. În același timp, directorul aeroportului vede noua rută drept începutul unei bune colaborări cu Wizz Air, care speră sa aduca si alte destinații pe termen lung.

„Wizz Air este o companie tânără care a înregistrat o creștere impresionantă de la înființarea sa în 2004. Aceasta operează în peste 150 de aeroporturi din întreaga lume și au deservit peste 200 de milioane de pasageri din 2004 până în 2019. Ne bucurăm foarte mult că Wizz Air aterizează acum pe Aeroportul Aarhus cu o rută directă către capitala României. Compania aeriană este atrasă de numărul mare de potențiali călători din zona Aarhus și sperăm că vom deschide rute către alte destinații interesante împreună cu Wizz Air. Bucureștiul este un început foarte bun. Orașul este o perlă subestimată în seria destinațiilor metropolitane. Bucurestiul are avantajul unor relații strânse între afacerile daneze și România. Nu în cele din urma, legătura este un atu major pentru cei peste 16.000 de cetățeni români care locuiesc în Iutlanda Centrală și de Nord”, spune Brian Worm, CEO al Aeroportului Aarhus.

centrul Aarhus
centrul Aarhus

Bucureștiul merită un loc pe lista destinatiilor turistilor danezi. Orașul este autentic și bogat în cultură, istorie și artă. Peste tot puteți vedea o arhitectură copleșitoare cu un amestec sălbatic de stiluri arhitecturale – un amestec eclectic de clădiri inspirate de cele din Paris ale arhitecților francezi, clădiri clasice socialiste, brutalism sovietic din Blocul de Est și arhitectură postmodernă. Parlamentul este cu siguranță cea mai mare atracție din București. Este palatul construit de fostul dictator al României Nicolae Ceaușescu, cu peste 1.000 de camere luxos decorate. Palatul este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, depășită doar de Pentagon din Statele Unite. În plus, ar trebui să experimentați Ateneul Roman, Palatul Regal, mănăstirea și biserica Stavropoleos construite la începutul secolului al XVIII-lea sau Centrul Vechi cu o puzderie de cafenele, cluburi si restaurante.

Banii danezilor valoreaza mai mult în București, iar capitala României este o mecca dacă ești adeptul cumpărăturilor de antichități și vintage și nici nu trebuie să cauți prea departe magazinele de lux. Zona Calea Dorobanti si Victoriei unde se află unele dintre cele mai luxoase magazine din București, este de asemenea plină de cafenele moderne, baruri și restaurante cu specific atât internațional, cât și local.

Wizz Air așteaptă cu nerăbdare să trimită primele grupuri de danezi la București:

„Suntem bucuroși să vă prezentăm o nouă rută de la Aeroportul Aarhus la București, România. Ruta directă regulată subliniază angajamentul nostru puternic de a crea opțiuni de călătorie mai atractive din si spre Danemarca. Așteptăm cu nerăbdare să primim pasagerii din Iutlanda de Est la bordul aeronavelor noastre moderne”, spune Paulina Gosk, care este Corporate Communication Manager la Wizz Air.

Compania aeriană maghiară are sediul la Budapesta și deservește 151 de aeroporturi situate în 44 de țări. Flota în continuă creștere a Wizz Air numără 120 de avioane Airbus. Aeroportul Aarhus este al treilea aeroport din Danemarca de pe care Wizz Air operează. Ruta directă a decolat prima data pe 29 septembrie 2022, cu două plecări săptămânale, joi și duminică după-amiaza. Timpul de zbor între Aeroportul Aarhus și Aeroportul București Otopeni este de 2 ore și 45 de minute.

sursa : /via.ritzau.dk/pressemeddelelse/


Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Comentarii

Descoperă mai multe la Danemarca 🇩🇰 mapamond🌐media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura