AcasăCopenhagaDanemarca. Cea mai iubită echipă de la Euro 2020: Cum asistăm, treptat,...

Danemarca. Cea mai iubită echipă de la Euro 2020: Cum asistăm, treptat, la naşterea unui miracol fotbalistic

-

Dacă s-ar face un sondaj printre suporterii neutri, cei fără naţională la acest European, aproape sigur, Danemarca va ieşi pe primul loc în topul preferinţelor.

Până sâmbătă, acest lucru se datora simpatiei adunate de Kasper Hjulmand şi de băieţii săi, după nefericitul incident cu infarctul suferit de Christian Eriksen pe teren, în meciul cu Finlanda (0-1). De acum încolo însă, există şi un argument pur fotbalistic, pe lângă cel emoţional, pentru popularitatea Danemarcei. Pentru că, la ce au arătat nordicii, sâmbătă, pe „Johan Cruyff Arena“ din Amsterdam, în victoria cu 4-0 cu Ţara Galilor (Dolberg 27, 48, Maehle 88, Braithwaite 90+4), e clar că această naţională are şi calitate. Iar componenţii ei au început să creadă tot mai mult că pot da chiar lovitura la Euro 2020, aşa cum s-a întâmplat cu generaţia din 1992.
Au scris deja istorie Povestea naţionalei daneze, cu jucătorii adunaţi de prin vacanţe, de pe plaje, înaintea Europeanului găzduit de Suedia, e arhicunoscută în lumea fotbalului. Atunci, Danemarca a luat locul Iugoslaviei, exclusă de la Euro 1992, din cauza războiului. Acum, la Euro 2020, Danemarca părea aproape eliminată din competiţie, după primele două meciuri din grupa B: 0-1 cu Finlanda, 1-2 cu Belgia. Apoi însă, a venit demonstraţia de forţă cu Rusia, 4-1, iar trupa lui Kasper Hjulmand a prins optimile chiar de pe locul 2, după Belgia.

Citeste mai mult: adev.ro/qve4e2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

Șeful Sănătății din Danemarca: ‘Faceți sex chiar cu mai mulți amanți!...

Soren Brostrom, directorul general al Autorităţii pentru Sănătate din Danemarca, a susţinut o conferinţă în care i-a încurajat pe danezi să facă sex, chiar...