AcasăCopenhagaDanemarca profită de dezinteresul românilor pentru vaccinare și cumpără din România 1,1...

Danemarca profită de dezinteresul românilor pentru vaccinare și cumpără din România 1,1 milioane de doze Pfizer: Ne vom imuniza rapid

-

Danemarca a ajuns la un acord cu România pentru a cumpăra peste 1,1 milioane de doze de vaccin anti-Covid produs de BioNTech/Pfizer. Anunțul Ministerului Sănătăţii de la Copenhaga vine în contextul în care interesul românilor pentru imunizare este scăzut, iar vaccinurile vor expira.

Anunțul privind acest acord a fost făcut marți seară de Ministerul Sănătăţii de la Copenhaga, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Conform unui comunicat, România a vrut să vândă surplusul de doze deoarece cererea de vaccinuri în rândul populaţiei sale este scăzută în acest moment, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke.

Institutul Serum a precizat că primele livrări ar putea ajunge în această săptămână.

„Cu dozele cumpărate din România, mai mulţi danezi se pot vaccina mai rapid”, a spus Heunicke, precizând că este un lucru extrem de important în contextul răspândirii variantei Delta a virusului, mai contagioasă.

mai mult la    /www.digi24.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

Manifestaţie împotriva extremismului la Praga şi în sprijinul Kievului.

Zeci de mii de oameni au manifestat astăzi în Piaţa Wenceslas din Praga cu sloganul „Republica Cehă împotriva fricii şi urii”. Manifestaţia a fost convocată...