AcasăDanemarcaDanemarca: Condamnaţilor la detenție pe viaţă le va fi interzis să lege...

Danemarca: Condamnaţilor la detenție pe viaţă le va fi interzis să lege noi relaţii amoroase

-

Condamnaţii la închisoare pe viaţă nu vor mai putea să lege noi relaţii amoroase în primii zece ani de la condamnarea lor, pentru a evita fenomenul „grupies” (fani) ai criminalilor, a anunţat miercuri Ministerul Justiţiei al Danemarcei.

„În ultimii ani, am văzut exemple respingătoare de deţinuţi, care au comis crime atroce, contactând persoane tinere pentru a-şi atrage simpatia şi atenţia lor. Evident, trebuie să se pună capăt acestei situaţii”, a anunţat ministrul danez al justiţiei, Nick Haekkerup, într-un comunicat.

Recent, o tânără a dezvăluit că la 17 ani s-a îndrăgostit de Peter Madsen, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis-o cu sălbăticie, în 2017, pe jurnalista Kim Wall, într-un submarin artizanal.

„Condamnaţii la închisoare pe viaţă (…) nu ar trebui să poată folosi închisorile noastre ca pe nişte centre de întâlnire sau platformele mediatice pentru a se lăuda cu crimele lor”, a insistat ministrul, potrivit Digi24.

Deţinuţii vor putea menţine contactul prin scrisori sau la telefon cu persoanele care le erau apropiate înainte de plasarea lor în detenţie.

Proiectul de lege, în şase puncte, prevede să li se interzică deţinuţilor condamnaţi la închisoare pe viaţă să lege noi relaţii în timpul primilor zece ani din condamnarea lor, contrar a ceea ce este astăzi posibil. El vizează de asemenea să-i împiedice să posteze liber mesaje pe reţelele sociale cu privire la crima sau crimele comise, sau să participe la podcast-uri pe aceste subiecte. Astăzi, condamnaţii pot, de exemplu, să-şi spună nestingheriţi opiniile pe Facebook, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read