AcasăCopenhagaGazeta Danemarcei (30.07 – 06.08) Episodul 29 Anul 3

Gazeta Danemarcei (30.07 – 06.08) Episodul 29 Anul 3

 

Politică daneză HQ / Propuneri și idei legislative

Guvernul dorește să interzică arderea cărților religioase în spațiile publice: Arderile Coranului în fața diferitelor ambasade din țările islamice în Copenhaga au declanșat un incident internațional. Diplomația daneză trebuie să lucreze foarte mult pentru a restabili legăturile diplomatice cu cele 57 de țări musulmane. Primul pas va fi reintroducerea parțială a „Legii privind blasfemia”, care va face ilegală arderea cărților religioase în fața ambasadelor.

  • După cum afirmă Ministrul de Externe al Danemarcei, momentul și intensitatea arderilor sunt ciudate. Suntem pe timp de război și există o cursă pentru influență în jurul lumii. Africa, lumea musulmană și America Latină nu au ales o parte clară.
  • Ministrul de Externe afirmă, de asemenea, că în timp ce sărbătorim libertatea de exprimare în Danemarca, trebuie să fim conștienți de modul în care această libertate îi poate afecta pe ceilalți. Arderea cărților religioase diferite în fața ambasadelor unde acea religie este oficială nu înseamnă decât batjocură.
  • Paradoxal, actualul ministru de externe, Lars Løkke Rasmussen, a fost cel care a făcut posibilă această situație prin eliminarea „Legii privind blasfemia” în 2017 (când era prim-ministru).

Sunt 7 partide de opoziție împotriva interzicerii arderii cărților religioase: 5 foste „partide albastre” (Alianța Liberală, Conservatorii și cele trei partide de extremă dreapta DF, DD, NB) și 2 foste „partide roșii” (Socialiștii SF și Coaliția Roșu-Verde Enhedslisten), care au un total de 72 de locuri în Parlamentul Danez (insuficiente pentru a opri legea), au făcut o declarație comună că sunt împotriva interzicerii arderii cărților religioase.

 

mai mult la :

Gazeta Danemarcei (30.07 – 06.08) Episodul 29 Anul 3

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Most Popular

Recent Comments

All for one, and one for all !!! pe O nouă biserică românească de zid în Danemarca
stalingrad pe Dansk kultur og skikke
Un smecher pe Am spulberat Danemarca!
Rotar Nicolae Viorel pe Se cauta capsunari in Danemarca
varu lu' guffy ala ... pe Un ministru danez a demisionat pe Facebook
Lacatusu Mihai pe Locuri de muncă în Danemarca