Danemarca extinde cu șase luni controalele temporare la frontiera cu Germania

0
670

Danemarca a anunțat joi că va extinde controalele temporare la frontiera cu Germania până la 12 noiembrie, pentru a ține în continuare sub control fluxul de imigranți, transmite DPA, citează agerpres.ro.

„Mă bucur că și alte state membre ale Uniunii Europene sunt de acord că aceste controale temporare sunt necesare pentru a controla fluxul de imigranți și refugiați și pentru a crește siguranța societăților noastre”, a declarat ministrul danez pentru imigrație și integrare Inger Stojberg.

Poliția daneză a început în ianuarie anul trecut să desfășoare controale la o parte din cele 15 puncte de trecere a graniței cu Germania, iar ulterior au fost mobilizați în acest scop membri ai Gărzii interne, pentru a reduce presiunea asupra resurselor poliției.

Danemarca este membră a Spațiului Schengen și unul din statele europene care au reintrodus controalele la graniță după valul de imigranți din 2015. Zilele trecute, și vecinele sale Suedia și Norvegia au anunțat că vor prelungi cu șase luni aceste controale, adică perioada maximă recomandată de Comisia Europeană.

Săptămâna trecută, executivul european a cerut Austriei, Danemarcei, Germaniei, Norvegiei și Suediei să renunțe treptat la verificările de la granițele din interiorul spațiului Schengen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here