Danemarca va extinde până la 13 aprilie măsurile de izolare adoptate la nivel naţional pentru a limita răspândirea epidemiei cauzate de noul coronavirus, a anunţat luni premierul danez Mette Frederiksen, transmit agenţia de presă Reuters şi site-ul de ştiri thelocal.dk.

”Acum vedeţi valoarea contractului social solid pe care noi danezii îl avem unii cu alţii. Avem o democraţie puternică şi un parlament unit care prin cele trei seturi de măsuri a garantat că noi continuăm să sprijinim economia daneză”, a spus şefa executivului de la Copenhaga, potrivit Agerpres.ro.

Astfel, şcolile şi grădiniţele vor rămâne închise, ca şi teatrele, barurile, cafenelele, restaurantele, cluburile de noapte, saloanele de cosmetică şi tatuaj. Sunt în continuare interzise toate activităţile în spaţii închise precum biserici şi biblioteci.

Lucrătorii din sectorul public vor lucra de acasă în continuare şi vor fi interzise adunările cu mai mult de zece persoane.

De asemenea, vor fi menţinute cerinţa ca cetăţenii danezi ce revin din străinătate să stea în casă cel puţin două săptămâni şi apelul ca danezii să nu călătorească peste hotare.

”Anulaţi prânzul de Paşti! Amânaţi vizitele în familie! Nu mergeţi în călătorii în ţară!”, au fost sfătuiţi danezii într-o declaraţie a guvernului dată luni publicităţii.

În Danemarca, numărul persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns luni la 1.572.

mai mult la  /www.stiripesurse.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.